zondag 8 december 2013

Beker 2e Ronde: Orion VR2 - Blauw Wit VR2

De 1e ronde van de beker kwamen we zonder al te veel problemen door, vandaag de 2e ronde op het programma. Onze tegenstander Blauw Wit VR2 speelt een klasse hoger en zit bij Orion VR1 in de competitie. Je zou dus kunnen stellen dat Blauw Wit net wat sterker is, maar de ervaring leert dat de 4 en 5 klasse niet zoveel van elkaar schelen. Zeker gezien het feit dat wij in de 5 klasse op een 3e plek staan en Blauw Wit de bovenste van de onderste teams in de ranglijst is in de 4e klasse.
De eerste helft gingen we gelijk op en hadden we beiden regelmatig balbezit. We kwamen regelmatig richting elkaars doelgebied. In mijn ogen waren wij net wat vaker aan de zijde van Blauw Wit te vinden en creëerden net wat meer kansen de eerste helft. Ruststand 0-0.
De tweede helft begonnen we direct slagvaardig en na een minuut of 10 werden we beloond met de 1-0, die Monique scoorde. Blauw Wit bleef koersen naar een doelpunt en creëerde een aantal goed kansen. Gelukkig bleven wij alert. Ik heb er in ieder geval hard voor gewerkt vandaag om mijn doel schoon te houden, dat resulteerde in een aantal mooie reddingen. Blauw wit had nogal de neiging wat onderling van positie te wisselen deze wedstrijd, hier lieten wij ons niet door beïnvloeden en we bleven ons eigen spel spelen. Ongeveer halverwege de 2e helft scoorde Lotte de 2-0. Weer even later was het Monique (met wat hulp van iemand van Blauw-Wit) die de 3-0 wist te scoren.
Eindstand 3-0.
Door naar de volgende ronde in de beker. Dat was toch niet de bedoeling?!
Maar een wedstrijd weggeven dat doen/kunnen we niet, dus toch nog maar even door in de beker. Ondanks dat het soms lastig is om met 11 speelsters op het veld te verschijnen en we nu meer moeten spelen (tja de jaren gaan toch tellen bij sommigen van ons, dus ook de blessures ;-)). Het begint erop te lijken dat we (zoals we de laatste weken hebben gemerkt) beter spelen met een lege reserve bank. We hebben met zijn allen goed gespeeld deze wedstrijd en hard gewerkt voor de overwinning, op naar de volgende!