zondag 14 september 2008

WVW da1-Union da3

Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Vorig jaar viel de 1e keer 4de klasse toch wel tegen (3 punten uit iets van 18 wedstrijden en n laatste plaats), maar we gaan er vol goede moed tegen aan om het komende seizoen met n beter resultaat af te sluiten. Dus gingen we vanochtend fris (nou ja, fris. 8.30u vertrekken is wel erg vroeg op de zondag) en met n schone lei, richting Weurt.
Een paar minuten na de aftrap (en ongeveer 20x ingooien) maakte Weurt het 1e doelpunt, na een door ons wat onhandige poging tot verdedigen, waardoor de bal helaas ons net in rolde (tja, het was naar mijn idee toch een eigendoelpunt, tenminste dat was mijn conclusie vanaf de bank, als t niet zo is hoor ik het graag).
Gelukkig viel al snel daarna een tegendoelpunt door n mooie actie van Judy. Na n paar miniten kwam er weer n antwoord van weurt 2-1. Snel daarop volgde er twee treffers van Arrianne (helaas heb ik ze gemist, ze gingen zo snel en ik moest ff naar de wc, dus gemist :-( Net voor rust kwam Nana met n sublieme sprint vanaf de middellijn en knalde de bal in het doel. Ruststand 2-4.
Na de rust mocht ik ook mee spelen. Helaas (ik ben er nog steeds van overtuigd dat het onterecht was, ik maakte toch echt n sliding op de bal) kregen we al snel n penalty tegen, die Saskia gelukkig koelbloedig uit het doel hield. De eerste 25 minuten van de 2e helft kwam de bal veel in ons doelgebied, maar waren er niet echt uitgespeelde kansenvoor Weurt en stonden we redelijk steady te verdedigen. Daarna deed Sascha n tikkie terug (tja, sorry Saskia maar n FC Knudde actie was t) naar Saskia, die dacht dat de bal naast t doel zou komen en over de balheen huppelde zodat de bal het doel in rolde. Natuurlijk rook Weurt de kans op n gelijk spel/eventuele overwinning en scoorde kort daarna de 4-4. Ach ja, erg enthousiast waren we niet na de wedstrijd, het grootste deel van de wedstrijd hebben we op winst gestaan en we laten het aan het eind liggen. Maar ja, we hebben wel 1 punt binnen. Vorig jaar heeft het tot na de winsterstop geduurd voordat we onze enige 3 punten binnen hadden, wat dat betreft starten we nu beter. Het was n enerverende wedstrijd met een nogal niet objectieve scheidsrechter, das jammer (laat ik het maar netjes houden. Ook al heeft ie mijn spel in ieder geval bedorven, want fysiek contact scheen op onze helft niet te mogen, das best lastig als verdediger). Aan de andere kant waren Weurt en wij ook aardig aan elkaar gewaagd en is de uitslag niet geheel onterecht.