zondag 28 augustus 2011

Bekerwedstrijd Paasberg da2 - Orion da2

De zon liet op ons deze 1e wedstrijd van het seizoen helaas in steek. Maar dat mocht de pret niet drukken, weer lekker voetballen op zondag!
Nadat Manon de opstelling bekend had gemaakt met haar (het moet niet gekker worden, een beamertje erbij zou nog duidelijker zijn ;) ipad opstellings app, gingen we richting het voetbalveld.
Onze eerste tegenstander in de bekercompetitie is de Paasberg da2, we hebben al eerder tegen da1 gespeeld, da2 is nieuw in de competitie.
Wij begonnen de wedstrijd met de aftrap, al snel na de aftrap begon het ook te regenen. We hadden de 1e helft veel balbezit, echt uitgesproken kansen op doel waren er niet veel. Toch bleven we gevaarlijk en speelden wij het meest van de tijd op de helft van de Paasberg. Het was in mijn ogen dan ook wachten op een treffer van onze zijde. Die kwam er ook. Na ruim een half uur spelen, speelde Sam de bal richting Judy, die de bal richting keepster schoot, waar gelukkig ook Moniek klaar stond om de bal in het doel te schieten., 0-1! De Paasberg kwam de 1e helft wel een aantal keren in de buurt van ons doel, maar leek er niet echt doorheen te komen bij ons.
Ruststand 0-1
De tweede helft begon droog, maar al snel kwam de regen met bakken de lucht uit. Dat kon ons niets deren en we speelden gewoon lekker door. Na ongeveer een kwartier was het Judy die in eerste instantie in haar eentje op de keeper afging, maar nog even de bal naar Marieke K. tikte, Marieke tikte de bal weer terug richting Judy en Judy scoorde vervolgens de 0-2.
In de tweede helft kwam de Paasberg een aantal malen opzetten en kon een aantal keren op doel schieten. Gelukkig stond ik redelijk op te letten, maar om de wedstrijd nog wat spanning mee te geven liet ik tot 2x toe de bal nog even door mij handen glippen om deze vervolgens nog net van de doellijn te plukken;) Niet al te handige acties, maar gelukkig heb ik ze goed kunnen maken en mijn doel schoon gehouden. Ongeveer halverwege de 2e helft was het Moniek die ergens vanaf de linkerkant de 0-3 scoorde. We hadden daarna nog een paar kleine kansen, maar kwamen niet meer tot scoren, eindstand 0-3!
Natuurlijk een lekker gevoel om de 1e wedstrijd van het seizoen te winnen. Wat nog fijner is (vind ik), is dat we met z`n allen een goede wedstrijd hebben gespeeld en daarom verdiend gewonnen hebben.