zondag 26 april 2009

Victoria 25 da1 - Union da 3

Het was al een paar weken lastig om ons team compleet te krijgen, omdat er mensen zwanger zijn, op vakantie of andere dingen te doen hebben. Dus vertrokken we vandaag maar met 10 speelsters naar Afferden. Ik had mezelf aangeboden om te gaan keepen, omdat ik bang was dat ik anders halverwege zou uitvallen (en dan zouden we nog maar met zn 9-en zijn) door de hooikoorts, die nou eenmaal dieper je lijf binnendringt wanneer je jezelf flink inspant. Ik moet zeggen het voelde best wel weer vertrouwd om tussen de palen te staan.
De eerste helft was het Victoria die na een minuut of 10 de 1-0 scoorde. Jammer, want ik zat nog met mn vingertoppen aan de bal, maar dat was niet genoeg om de bal uit het doel te houden. Even later scoorden wij, met een mooie bal van Sam die het doel invloog. Helaas werd het doelpunt afgekeurd omdat de scheids al afgefloten had. Alleen was het niet te horen omdat er op het veld naast ons de heren van Victoria hun kampioenswedstrijd spelen en ook wonnen, waardoor het nodige vuurwerk werd afgestoken. Helaas, de wedstrijd werd afgefloten, zodat de dames van Victoria de heren konden feliciteren. Stiekem hoopte ik dat de dames nog een paar flinke slokken champagne zouden nemen, waardoor ze even later al zwalkend door het veld zouden lopen. Alleen werd er meer champagne gespoten dan gedronken.
Na een minuut of 10 verhuisden we naar het hoofdveld dat inmiddels vrij was en ging de wedstrijd weer door. Ik weet niet meer precies waarom, maar we kregen na een minuut of 5 een vrije trap mee. De bal lag een meter of wat buiten het 16 meter gebied en Manon nam de vrije trap. De bal leek over te gaan maar draaide net voor het doel prachtig de rechterhoek in 1-1.
We wisten elkaar vandaag goed te vinden en tikten de bal goed naar elkaar door. De eerste helft vond ik dat we beter speelden dan onze tegenstander, alleen mis je toch een speelster als je maar met zn 10-en bent.
Ruststand 1-1
Tijdens de tweede helft, waren we ook veel aan de bal en hadden we ook nog een paar kansen. Alleen leek de vermoeidheid enigzins toe te slaan, het spel werd wat trager. Victoria stond wel met 11 speelsters in het veld en had de nodige wissels. Dus voldoende energie, ze liepen onze verdediging er een paar keer goed uit, waardoor ze 3 keer konden scoren in de tweede helft.
In ieder geval hebben we er met zn 10-en voor gestreden vandaag, maar kwamen we tekort (tja, in ieder geval een speelster).
Eindstand 4-1.
Ook vandaag, net als bij de wedstrijd bij AWC, was onze tegenstander zo vriendelijk om een vlagger te regelen en met de waterzak het veld in te komen voor ons. Ik zal het nog eens herhalen, zo hoort voetbal te zijn, Super!
Jammer dat we verloren hebben, ik denk dat we met een compleet team, meer kans hadden gehad. Aan de andere kant hebben we het goed gedaan met zn 10-en en hoeven we niet ontevreden te zijn over de wedstrijd.