zondag 30 september 2012

DSZ VR2 -Orion VR2

Vanochtend moesten we al om 8u verzamelen bij Orion, vroeg uit de veren dus! Na een rondrit door een woonwijk in Boven-Leeuwen omdat ik zo eigenwijs was en dacht een korte route te kunnen nemen dan de gebruikelijke (volgens mij heb ik mijn reputatie dat ik de weg altijd weet aardig verspeeld), kwamen we bij DSZ aan.
Hoewel het om 8u vanochtend nog wat fris was, waren de weersomstandigheden prima vandaag. De zon brak al snel door waardoor het behaaglijk werd. Een week of 4 geleden speelden we voor de beker tegen DSZ VR2, toen wonnen we met 8-0, maar dat is natuurlijk geen reden om onze tegenstander te miskennen.

Om 9.30u begonnen wij de wedstrijd met de aftrap. DSZ leek een ander team te hebben staan dan een aantal weken geleden. Hoewel wij veel op de zijde van DSZ gespeeld hebben was DSZ erg fel en na een minuut of 10 resulteerde dat in een 1-0 voorsprong voor DSZ. Helaas een wat te zacht gespeelde bal vanuit de verdediging naar mij als keeper belandde bij een aanvalster van DSZ die kon scoren.
Wij bleven regelmatig richting het doel van DSZ gaan, maar echte kansen (behalve een paar schoten van afstand) waren er niet. Na ongeveer een half uur in de eerste helft kwam DSZ weer op en kon de 2-0, na weer een wat knullige situatie van onze zijde. Wij leken zo nu en dan stil te staan en veel af te wachten, waardoor DSZ dat een stuk feller was, regelmatig de bal van ons won.  DSZ heeft 3-4 kansen gehad en wist er 2 volledig te benutten de eerste helft, dat is nog eens efficiĆ«nt spelen!
ruststand 2-0.
Na de rust gingen we wat meer gedreven spelen en ontstonden er meer kansen. Toch kwam DSZ de tweede helft vaker op onze zijde en had een flink aantal kansen. Gelukkig stond ik aardig mijn doel te verdedigen (wat klunzige/onbehouden acties uitgezonderd), zat onze verdediging er een aantal keren goed bij en miste DSZ een aantal kansen voor open doel, waardoor zij niet meer tot scoren kwamen de tweede helft. Na ongeveer 20 minuten in de tweede helft, was het Monique die voor ons de 2-1 scoorde na een mooie actie/assist van Sanneke. Er kwamen nog een paar kansen, maar helaas lukte het niet om te scoren.
Eindstand 2-1
Na de eerste helft was mijn gemoedstoestand nogal negatief omdat we in mijn ogen slecht speelden. Gelukkig heeft de tweede helft een hoop goed gemaakt, al hebben we niet gewonnen. Na 2 wedstrijden makkelijk te hebben gewonnen, was het prettig weer eens een "echte strijd" te hebben. Volgens mij hebben we uit de wedstrijd van vandaag genoeg lering kunnen trekken en hopelijk gaan we dat in onze volgende wedstrijden laten zien.