woensdag 23 maart 2011

Beker: Orion Da2 - GVA Da1

Vanavond stond er een bekerwedstrijd op het programma en wel tegen GVA da1 uit Doornenburg. GVA dames 1 staat bovenaan in de 5e klasse, wij 2 na laatste in de 4e klasse. Dus absoluut geen tegenstander om te onderschatten. We speelden vanavond weer op veld 2, oftewel de zandbak. Als keeper ben ik eerst maar eens wat lijnen met de voet in het zand gaan trekken om het 16 meter gebied te markeren, ook zo knullig als je als keeper ver buiten de 16 meter de bal in je handen pakt. We begonnen de wedstrijd direct fel en wisten al snel het doelgebied van GVA te vinden. Na een minuut of 10 was het Gerda die de 1-0 scoorde vanaf de linkerkant. Even later kwam GVA onze kant op, helaas ontstond er wat miscommunicatie in de verdediging (inclusief ondergetekende). Ik had toch echt de intentie om de bal te pakken, maar op een of andere klungelige wijze kwam ik wel heel dicht bij maar net ver genoeg en kwam GVA tot scoren 1-1. Gelukkig werd door mijn actie de motivatie om te scoren nog groter in ons team en was het even later Lotte die voor ons de 2-1 scoorde. Ik kan me niet goed meer herinneren of het nou GVA was dat daarna scoorden of toch wij. In ieder geval scoorde Judy voor ons het 3e doelpunt, met een vreemd schot dat in een soort van slow-motion langs een paar verdedigers van GVA heen ging. GVA scoorde ook nog een keer in de 1e helft. Ruststand 3-2

De eerste helft speelden we behoorlijk chaotisch, in de tweede helft leken we wat meer rust in ons spel te hebben. Na ongeveer een kwartier spelen was het Lotte die de bal tussen de benen van de keeper van GVA door in het doel schoot, 4-2. We wisten ook in de 2e helft regelmatig het doelgebied van GVA te bereiken en hadden naar mijn idee de overhand. Helaas kwam het niet meer tot scoren. GVA wist ook een paar keer ons doelgebied te vinden, veelal vanuit lange ballen die ik en de verdediging gelukkig op tijd konden wegwerken. GVA kwam niet meer tot scoren in de 2e helft. Eindstand 4-2 Een terechte winst voor ons, ook al verdiend ons spel niet altijd de schoonheidsprijs. Ach ja, gelukkig is het de winst die telt. Weer een ronde door in de beker.