zondag 11 september 2011

Orion Da 2 - Woezik Da 3

Vandaag de 1e wedstrijd van de competitie.
Eindelijk waren vandaag met genoeg speelsters, we hadden zelfs 2 wissels. Voor de wedstrijd namen we een minuut stilte vanwege het overlijden van een familielid van onze tegenstander.
Woezik begon de wedstrijd met de aftrap. Na een minuut of 5 viel bij ons Sam uit en kwam Charlotte het veld in voor Sam. Ook Charlotte moest na enkele minuten alweer het veld verlaten. Een wissel voor de wissel dus, dat werd Arianne. Gelukkig lieten we ons spel niet beïnvloeden door het gewissel en scoorde Tamara na een minuut of 10 het eerste doelpunt. De trainer van Woezik, was toch wel de "wisselkampioen" hij wisselde een speelsters en zette vervolgens onderhand het hele team op ander posities neer. Moet zeggen dat het nou niet echt een goede uitwerking had. Woezik wist af en toe op onze helft te komen en heeft een paar keer richting doel geschoten, maar uitgesproken kansen waren er niet. Wij waren mijns inziens meer aan de bal en wisten regelmatig het doelgebied van Woezik te vinden. Ongeveer halverwege de wedstrijd was het Lotte die met een poeier vanaf rechts de bal in de linker kruising schoot. Even daarna was het Marieke K. die vanaf links de 3-0 scoorde. Even daarna raakte onze laatste vrouw Nicole in een struggle met de spits van Woezik en werd daardoor 5 minuten het veld uitgestuurd. Een terecht besluit van de scheids voor een stijlloze actie van onze laatste vrouw. Snel werd er wat geschoven in het veld zodat de verdediging in ieder geval weer compleet was. Woezik leek hiervan te willen profiteren maar benutte het moment niet optimaal. Ruststand 3-0.
Na de rust gingen we direct weer in de aanval. Toch lukte het allemaal net niet, we creëerden wel kansen alleen het scoren ging moeizaam. Moet bekennen dat de keepster van Woezik ook goed haar werk deed. Na ongeveer een minuut of 20 was het Nana die vanaf de middellijn aan de rechterkant op kwam en uitkwam bij de achterlijn waar ze een voorzet gaf op Marieke K. die scoorde. Helaas werd dit doelpunt afgekeurd omdat het buitenspel zou zijn, volgens de vlagger (in het betaalde voetbal ook wel assistent scheidsrechter genoemd, maar das teveel eer ;) van Woezik. Naar mijn idee onzin want Nana speelde de bal terug. Fijn hoor! "Een uitvlagger die thuis vlagt". Veel maakte het niet uit, want na een minuut of 10 scoorde Marieke K. alsnog de 4-0. Woezik kwam tegen het einde van de wedstrijd nog een aantal malen onze kant op en deed een paar pogingen op doel, maar het lukte hen niet te scoren.
Eindstand 4-0.
Lekker hoor! Zo`n start van de competitie.
Misschien hadden we wat meer kunnen scoren, maar met 4 doelpunten ben ik ook tevreden.