zondag 23 oktober 2011

Orion Da2 - Trekvogels Da1

Vandaag speelden we een bekerwedstrijd. Onze tegenstander was Trekvogels da1, zij spelen in de 3e klasse en staan 2e in de competitie. Wij staan dan wel 1e in de competitie maar spelen 5e klasse, das toch een verschil van 2! Flink aan de bak dus vandaag.
Aan het begin van de 1e helft moesten wij duidelijk nog even op gang komen, dit leidde na een minuut of 10 in de 1e helft tot een doelpunt voor de Trekvogels. Geheel onverwacht kwam er een poeier van een van de speelsters van de Trekvogels, die achter in het net belandde, 0-1.
Langzaamaan kwamen wij ook op gang en kwamen ook tot kansen. Een mooie vrij trap van Lotte , ging er bijna in, alleen zat de keepster van de Trekvogels er helaas nog tussen. Ongeveer halverwege de 1e helft scoorde Miranda voor ons de 1-1, vanuit een beetje een rommelige situatie voor het doel van de trekvogels. De bal ging wat over en weer en er werden aan beide zijden kansen gecreëerd, toch hadden de Trekvogels wat meer de overhand. Een minuut of 10 voor het einde van de 1e helft, kwam er weer een poeier van de Trekvogels op doel en ook die belandde achter in het net, 1-2.
Ruststand 1-2
Niemand van ons was ontevreden met deze ruststand, we hadden verwacht dat de schade erger zou zijn, dus gingen we vol goede moed de 2e helft in.
Moet zeggen dat ik nog wel hoop had op een in ieder geval een gelijkspel. Het klasse verschil werd de tweede helft toch wel wat meer duidelijk. Wij hadden een paar kansen, maar echt uitgespeelde kansen hebben we niet kunnen creëren. De trekvogels wist ons doel wat meer te vinden, toch duurde het even voordat zij hun 3e treffer maakten. Ik denk dat het ongeveer halverwege de 2e helft was dat de trekvogels scoorden. Helaas ook door een wat slappe actie van mij als keeper, ik kwam mijn doel wel uit maar niet overtuigend genoeg, waardoor de speelster van de trekvogels de bal beheerst langs mij heen het doel in schoot. Dat voelde nou niet echt prettig, aan de andere kant heb ik gelukkig andere kansen van de Trekvogels wel kunnen tegenhouden waardoor de schade beperkt bleef tot 1-3.
Eindstand 1-3
Geen slechte wedstrijd, we hebben ons kranig verweerd. Alleen was onze tegenstander een tikje te scherp voor ons.