zondag 26 september 2010

Edesche Boys Da1 - Orion Da2

Wie de standen van vorige week heeft bekeken, heeft gezien dat de Edesche Boys vorige week met 10-0 hebben verloren van Roda `28. Wij hebben een paar weken geleden gelijk gespeeld tegen Roda`28, dus deze wedstrijd zouden we in theorie moeten kunnen winnen. Helaas gaat die theorie bij ons vaak niet op, dus laten we vooral onze tegenstanders niet onderschatten.
De Edesche Boys wonnen de tos en hadden de aftrap. Ik moet zeggen dat ik heb geprobeerd te bedenken wat de tactiek en opstelling van de Edesche Boys was de eerste helft. Het leek erop dat de tactiek was om er geen te heben, zodat wij als tegenstanders er ook niets meer van snapten. Wij lijken over het algemeen iets te veel aanpassingsvermogen te hebben en lieten ons flink meeslepen in de chaos van het spel van de Edesche Boys. De eerste 10 minuten had ik trouwens geen tijd om na te denken, want de Edesche Boys kwamen een aantal keren bijna tot scoren. Helaas werden de kansen gecreerd door mijn eigen teamgenoten. Een bal die Ilse op mij wilde terugspelen, rolde niet mijn kant op maar bijna het doel in. Gelukkig was Karin er nog op tijd bij en kon de bal van de doellijn afhalen. Daarna was er nog een mooi balletje van Juud, die wilde de bal uit de 16 meter schoppen. Helaas zat er een raar effect aan het schot en ging de bal regelrecht richting doel, gelukkig kon ik m nog vangen.
De rest van de wedstrijd kwamen de Edesche Boys nog wel een paar keer in ons doelgebied, maar van echt gevaar was er geen sprake. Dus kon ik een paar keer lekker tegen de doelpaal leunen om de wedstrijd te bekijken. Ik was zelfs zo gezellig aan het kletsen met een reserve teamgenoot dat ik het eerste doelpunt niet echt goed heb kunnen aanschouwen, oftwel ik stond niet op te letten. Maar ik heb begrepen dat Manon een vrije trap nam en Nanne de bal vanuit de vrije trap in het doel heeft gekopt, 0-1. Een paar minuten later was het Nana die mooi vrij stond en scoorde, 0-2. Weer even later nam de keepster van de Edesche Boys een uittrap, de uittrap kwam niet echt ver en belandde voor de voeten van Patries die voor ons de 0-3 scoorde.
Ruststand 0-3
Ik weet niet wat er gebeurt is bij de Edesche Boys in de rust, maar vooral de eerste 10 minuten van de eerste helft werden ze gevaarlijk. Dit leidde al na een minuut of 5 tot een doelpunt voor de Edesche Boys. Even vreesde ik nog voor gelijkspel/verlies, de Edesche Boys speelden absoluut beter de 2e helft, maar kwamen niet nog een tweede keer tot scoren. Ook wij hadden toch een paar goede kansen, maar speelden niet echt lekker. We hadden meer moeten scoren, gelukkig scoorde Judy na ongeveer een half uur spelen in de 2e helft de 1-4.
Mooi dat we gewonnen hebben. Al verdiend ons spel absoluut de schoonheidsprijs niet. Volgens mij was het Jen die zei "gelukkig hebben we niet verloren met mooi spel". Daar heeft Jen absoluut een punt. We kunnen soms mooi spel laten zien, maar toch verliezen, dan toch maar liever andersom.