zondag 8 maart 2009

FC Lienden DA1 - Union DA3

Vanochtend moesten we vroeg uit de veren, voor de wedstrijd bij/tegen F.C. Lienden. Om 9 uur hadden we afgesproken bij de ontmoeting. Rond 9.10u wilden we toch echt eens vertrekken, maar misten we nog steeds een speelster (ik zal geen naam noemen, we weten allemaal wel om wie het gaat). Meerdere malen/mensen hebben we geprobeerd contact te krijgen, maar helaas de telefoon stond uit. Gezien het aantal speelsters (11), was het ook geen optie om de verlate speelster maar thuis te laten.
Toen maar besloten dat een auto bij haar langs zou gaan om te kijken of ze überhaupt wel thuis was. Na enige malen aanbellen, bleek ze te zijn ontwaakt uit haar diepe slaap. Alleen toen viel het nog niet mee om haar daadwerkelijk naar buiten te krijgen omdat ze haar huissleutel kwijt was. Uiteindelijk waren we rond 10u allemaal in Lienden.
Toen we vanochtend vroeg allemaal (min 1 speelster) wakker werden was het vreselijk rot weer. Het spookte door mijn hoofd dat de wedstrijd wel eens afgelast zou kunnen worden. Gelukkig verdween de regen in de loop van de ochtend beter en stond er een lekker zonnetje bij de aftrap om 10.30u.
Lienden kwam al snel na de aftrap in ons doelgebied terecht, maar gelukkig kwam het niet direct tot scoren. Wij kregen ook paar kansen, Patries had de kans om de openingstreffer van de wedstrijd te maken. In haar eentje ging ze op de keeper af, maar helaas schoot Patries de bal in de handen van de keep. Later had Juud ook nog een mooie kans om vrij op doel te schieten, maar helaas te gehaast waardoor de bal niet in het doel terecht kwam.
Na ongeveer een half uur, was het Lienden die de 1-0 scoorde. Gezien het verloop van de 1e helft was dit ook terecht, Lienden creëerde meer kansen dan Union. Even later scoorde Lienden de 2-0, na een ongelukkige uitgooi die helaas werd opgepikt door een speelster van Lienden die 2 speelsters (inclusief mezelf) netjes uitspeelde en daardoor vrij op doel+keep kon schieten.
Ruststand 2-0
De rust duurde wat langer door dat men bij Lienden vergeten was het theewater op te zetten.
In de tweede helft scoorde Lienden na een minuut of 10 de 3-0, op dat moment had ik zelf toch wel het gevoel dat de wedstrijd al gespeeld was. Gelukkig houden we er meestal niet van om daaraan toe te geven (tja, dan hadden we ons waarschijnlijk allang terug getrokken uit de competitie, gezien de plaats waar we staan). We kregen van Lienden de kans om te spelen en deze werd na ongeveer een half uur ook beloond. Patries werd deze keer achterna gezeten door een speelster, maar was het eerst bij de bal en schoot de bal langs de keepster (die ook naar de bal wilde komen, althans zo leek het) het doel in. Het lijkt dus toch makkelijker scoren voor Patries wanneer er druk van de tegenstander is. Een paar minuten daarna scoorde Juud (ook zij maakte dus haar misser uit de 1e helft goed) de 3-2.
Daarna hadden we nog een klein half uur te spelen, maar daar kwam weinig van. De speelsters van Lienden vielen bij bosjes neer en om de paar minuten werd de wedstrijd stil gelegd omdat er weer iemand ten gronde ging. Voor ons vervelend, ik kreeg enigszins het gevoel dat Lienden bang was dat de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen en dus min of meer met het “vallen” aan het tijdrekken was. Aan de andere kant waren er op het einde nog maar 9 speelsters van Lienden in het veld, dus er was wel wat aan de hand met 2 speelsters. Alleen werd de wedstrijd toch wel wat vaker onderbroken.
Ach ja, jammer dat het laatste gedeelte van de wedstrijd zo moest lopen. Ik ben in ieder geval tevreden over de wedstrijd, we zijn in de 2e helft goed teruggekomen. Jammer dat we niet `n puntje hebben kunnen pakken, dat was gezien onze 2e helft niet geheel onterecht geweest.