zondag 18 oktober 2009

Orion da 2 - SCH da 1

Het was vandaag heerlijk voetbalweer, er stond een lekker zonnetje. Na wat gedoe omdat de scheids net voor de wedstrijd had afgebeld, kwam er gelukkig iemand van de club die wilde fluiten. We begonnen daardoor iets later.
In de eerste helft speelden we lekker, we wisten elkaar aardig goed te vinden en tikten de bal rond. Na een minuut of 10 gaf Marleen vanaf links een mooie voorzet op Juud, die de bal in het doel van SCH tikte. Even later was het Nana die vanaf rechts weg sprintte bij tegenstander en de bal in het doel tikte. SCH kwam wel een paar keer bij ons in het doelgebied, maar van "shots on target" (voor de mensen die weleens voetbal spelen op de xbox/playstation) was geen sprake. Op een gegeven moment kwam er toch nog een scheids, dus werd de invalscheids gewisseld. Dit leverde bij de tegenstander nogal wat consternatie op. Waarom precies snap ik niet helemaal, maar het was duidelijk zichtbaar en te horen bij een aantal mensen van SCH. Niet alleen de wissel van de scheids leverde onrust op bij SCH, ook onderling en naar ons toe verliep die communicatie nou niet altijd even netjes.
Tegen het einde van de eerste helft schoot onze keep Jolanda de bal ver uit, die bij Nana terecht kwam. Nana zette weer haar supersonische sprint in en schoot de bal weer in het doel van de tegenstander. 3-0 was dan ook de ruststand.
Een heerlijk gevoel om zo de rust in te gaan. De vraag was natuurlijk of in de 2e helft de rust in het veld ook konden bewaren en zo onze voorsprong behouden.
Bij de start van de 2e helft leek het erop dat we het spel van de eerste helft konden voortzetten. Na een minuut of 10 resulteerde dat ook in een doelpunt voor ons. Patries had na goed spel een mooie voorzet op Juud, waarop Juud de bal in het doel van SHC tikte. 4-0! Ik had zelf de verwachting dat we nog een paar doelpunten zouden scoren. Helaas gingen we wat minder spelen, we speelden niet meer zo lekker. Ballen kwamen niet aan en het spel werd enigzins chaotisch, we leken mee te gaan in de onrust van onze tegenstander. SCH begon naar mijn idee, enigzins gefrustreerd te raken en de consternatie die er in de eerste helft al was, werd alleen maar groter. Wat resulteerde in veel gescheld en onstuimig spel. De scheids had gelukkig de wedstrijd goed onder controle en floot in mijn ogen netjes. Even voor het eind van de wedstrijd werd Juud nog even flink neergehaald. Vol verbazing heb ik staan kijken naar de reacties van de meiden van SCH, ze gaven degene die Juud neerhaalde complimenten en Juud werd uitgescholden. De scheids greep in en gaf een gele kaart aan de speelster van SCH, die Juud neerhaalde. Het is vervelend als je westrijden verliest en achter staat, daar kunnen wij over meepraten, maar negatief gedrag positief belonen? Dat gaat er bij mij niet in. Jammer, want het "jonge team" van SCH heeft absoluut individuele kwaliteiten, alleen samen loopt het niet zo lekker en word er veel op elkaar afgegeven.
Wij kwamen helaas niet meer tot scoren in de rest van de tweede helft. We hadden nog wel een aantal kansen, alleen het afmaken ontbrak.
Al met al ben ik wel tevreden over de wedstrijd, ondanks de wat slappe 2e helft. We hebben met 4-0 gewonnen, dus eigenlijk valt er niet veel te zeuren. Eindelijk eens 3 punten en dat nog wel voor de winterstop. Dat is ons al twee seizoenen niet gelukt, dus er is al vooruitgang geboekt. We zullen zien wat de rest van de competitie ons gaat brengen. In ieder geval was de sfeer in het team goed, maar die hangt bij ons gelukkig niet alleen af van winst of verlies.