zondag 22 november 2009

Orion Da 2 - Roda 28 Da 1

De wedstrijd begon vandaag een kwartier later, zodat we op het kunstgras veld konden spelen. Wel zo prettig, in plaats van een zompig hobbelig grasveld.
Roda was de betere ploeg, toch wisten we ons in de eerste helft goed staande te houden. Roda scoorde na een minuut of 10 de 0-1, maar de rest van de eerste helft wisten we ons doel schoon te houden. We hadden net voor het einde van de eerste helft nog een goede kans op scoren, eigenlijk meerdere kansen want de bal bleef maar in de 16 meter van Roda hangen. Helaas trof de bal niet het doel van Roda. De eerste helft duurde erg lang, er werd dan ook vanaf de zijlijn geroepen naar de scheids. De scheids was van mening dat we 45 minuten hebben gespeeld, de rest gaf aan dat de eerste helft toch bijna een uur heeft geduurt. Wat doe je eraan? De scheids beslist toch immers.
Ruststand 0-1
De tweede helft verliep toch minder lekker. Het leek alsof de vermoeidheid bij ons begon toe te slaan en Roda liep over ons heen. Roda scoorde vrij snel in de 2e helft de 0-2. Later kwam daar ook nog 0-3 en 0-4 bij. Vlak voor het einde kreeg Roda, terecht een penalty mee en ondanks dat Saskia de bal nog kon raken met haar vingertoppen, ging de bal ons doel in 0-5.
Typerend aan deze wedstrijd was het aantal handsballen dat we vandaag hebben gemaakt. Ik voetbal toch al een tijdje, maar zoveel handsballen in een wedstrijd, heb ik nog nooit meegemaakt. Misschien moeten we toch maar eens gaan nadenken om over te stappen naar de handbalcompetitie ;-) Maar ja, dan krijgen we waarschijnlijk weer de neiging om de bal met onze voet te spelen.

Wat kan ik verder nog over deze wedstrijd zeggen? Weinig, behalve dat het natuurlijk niet fijn is om weer te verliezen. Bij sommigen zakt de moed wat in de schoenen en daalt de motivatie. Dat is op zich een logisch gevolg. Toch hoop ik dat iedereen volgende week weer de moed bijeen raapt en zich weer voor 100 procent gaat inzetten. Verliezen is niet fijn, maar het is belangrijk dat we er wel voor de volle 100 procent voor gaan. Anders wordt het verliezen nog vervelender.
Laat ik het van de positieve kant bekijken; iedere wedstrijd is weer een nieuwe kans en die moet je met beide handen grijpen.

18 november SC Millingen Da 1 - Orion Da 2

Deze wedstrijd was ingepland voor zondag 15 november. Alleen waren er een aantal speelsters geveld door het griepvirus, waardoor het ons niet lukte om met zijn elven aan de wedstrijd te beginnen. Gelukkig was Sc Millingen zo coulant om de wedstrijd een paar dagen uit te stellen en lukte het ons toch om met een compleet team te verschijnen.
Ik houd het verslag kort, want de details zijn me, na een paar dagen ontschoten.
De eerste helft scoorde Sc Millingen de eerste 2 doelpunten. Vlak voor het einde van de eerste helft was het Manon die de 2-1 scoorde.
Ruststand 2-1
We speelden de eerste helft chaotisch, ik had de hoop dat de tweede helft verbetering zou brengen. Dat gebeurde niet en we lieten aardig wat steken vallen en SC Millingen maakte daar goed gebruik van. Zij scoorden in de 2e helft dan ook 4 keer. Manon die in de auto op weg naar Millingen tegen mij zij te gaan scoren, hield zich zeker aan haar woord. Na een (in mijn ogen) handsbal in de 16 meter. Gaf de scheids een stuiterbal buiten de 16 meter. Manon greep haar kans en wist haar 2e doelpunt te scoren in deze wedstrijd.