Het is zover!
Volgend seizoen gaan we bij een andere club spelen.
De onderhandelingen zijn voorbij en de transfer is nu definitief. De afgelopen weken hebben we de overschrijvingformulieren ingevuld. Voor de mensen die dit nog niet hebben gedaan, wees snel. Anders sta je volgend jaar ook zo sneu te kijken in je eentje bij Union.
Volgend seizoen gaan we met de damesteams verder bij Orion. Voor de mensen die meer willen weten over onze transfer, klik op deze link; http://orion.cms-cis.com/cms/enterprise/editor/uploads/files/downloads/Orion%20clubblad%207.pdf vanaf bladzijde 18 kun je lezen wie, wat, waar en waarom.
We waren het er met z`n allen over eens om naar een andere club te gaan en ik kijk er ook naar uit om naar Orion te gaan, maar toch zal het ook raar zijn om niet meer bij Union te spelen. Vanaf 2000 heb ik toch vooral met plezier gespeeld bij Union, een aantal gezellige toernooien georganiseerd, leuke mensen ontmoet en kampioen geworden. Het was een goede tijd als "Unionist", maar ook tijd voor een nieuw club.
Ik vrees ervoor dat het even zal duren voordat Union uit mijn hoofd/hart zal slijten, gelukkig scheelt het maar 2 letters met Orion en heeft misschien niemand het door als ik per ongeluk "Union" roep tijdens een wedstrijd. Of dat ik aan het begin van het seizoen toch naar Union rijd i.p.v. naar Orion, gelukkig liggen de velden niet al te ver van elkaar af.
Ik heb er in ieder geval zin in!

Union da3 - VDZ da2

We speelden vandaag wat later dan normaal, iedereen kwam dus goed uitgeslapen naar de wedstrijd.
Met de vorige wedstrijd nog in ons achterhoofd, begonnen we in ieder geval met een positief gevoel aan de wedstrijd. We hadden de instelling om weer net zo te spelen deze wedstrijd. Al snel bleek dat dit niet het geval was, maar we hebben het geprobeerd.
De eerste helft speelde VDZ fel en ze speelden ons goed uit, ze scoorden 5 keer. Vooral het 2e doelpunt van VDZ was een beauty, een mooie lange bal die de linkerhoek in krulde. Onhoudbaar voor Patries die ook deze wedstrijd onze inval keep was. Buiten de 5 doelpunten had VDZ niet echt veel uitgespeelde kansen, maar ja, 5 doelpunten is natuurlijk ook wel genoeg. Wij kwamen wel een paar keer op de helft en richting het doelgebied van VDZ. Sam had een mooie kans op doel alleen belandde de bal helaas tegen de paal. De bal kwam nog wel terug het veld in, ik hoopte nog op een rebound, maar daar kwam het niet van.
Ruststand 0-5.
In de tweede helft, kwam VDZ nog steeds regelmatig op onze helft. Alleen kwamen ze niet zo soepel langs onze verdediging als in de 1e helft. Ze hadden nog wel een paar kansen op doel, maar die gingen er niet in. Patries kwam ook goed haar doel uit waardoor de lange ballen richting ons doel weer de andere kant op gingen. Wij hadden een paar geringe kansen, maar helaas waren we net niet op tijd bij de bal in de 16 meter. Tja, zoals Johan Cruyff zou zeggen "Als je niet op tijd bent, had je eerder moeten vertrekken".
De tweede helft speelden we wel wat beter en hebben we ons doel in ieder geval schoon gehouden. Toch een winst in vergelijking met de "barre" wedstrijd die we bij VDZ thuis speelden en met 12-0 verloren. VDZ speelde gewoon beter, als we de bal hadden verloren we die ook regelmatig weer aan een speelster van VDZ. Een terechte uitslag en gelukkig heb ik niet zo`n rotgevoel als de vorige wedstrijd tegen VDZ, waar we vooral tegen ons zelf aan het spelen waren. Eindstand 0-5.
Laten we vooral positief blijven, volgende week gaan we gewoon weer vol goede moed naar Victoria 25.