zondag 29 november 2009

Orion Da 2 - Valburg Da 1

Sinds de kampioenswedstrijd in april van seizoen 2006/2007 waarin we tegen Valburg speelden en kampioen werden, is de wedstrijd tegen Valburg altijd (op sportieve wijze) zwaarbevochten.
Wij promoveerden en Valburg promoveerde mee naar de 4e klasse. In de afgelopen 2 seizoenen hebben we 4 keer tegen Valburg gespeeld en alleen maar verloren.

Zou het tij vandaag, eindelijk gaan keren?
We hadden vandaag een knvb scheids, dat was te merken. Voor de wedstrijd nam hij nog even duidelijk zijn regels door. Vooral geen commentaar geven was de belangrijkste boodschap.
Wij hadden de aftrap deze wedstrijd. De wedstrijd ging gelijk op. Na een minuut of 10, was het Patries die vanaf een bijna onmogelijke positie de bal in het doel van Valburg schoot. Een mooi doelpunt bijna vanaf de achterlijn. Sowieso was Patries goed in vorm vandaag en had mooie acties. Na het doelpunt werd de bal wat heen en weer gespeeld tussen ons en Valburg. Er waren wel wat (kleine) kansen, maar tot scoren kwam het niet.
Ruststand 1-0
De tweede helft was eigenlijk een herhaling van de eerste helft. Alleen werd er niet gescoord de tweede helft. Saskia had een aantal mooie reddingen, waardoor ons doel schoon bleef.
Tegen het einde kreeg een speelster van Valburg nog een gele kaart, omdat ze aan de verkeerde kant het veld uitging bij de wissel en daarna niet snel genoeg richting de dug-out liep. Naar mijn idee overdreven die gele kaart en zeker onnodig. Wanneer de scheids vraagt of je wat sneller richting dug-out wil lopen en je doet dit niet, kan je zoiets verwachten.
Ik kreeg even voor het einde nog een déjà vu, de kampioenswedstrijd. Waar wij een paar minuten voor het einde de 1-1 scoorden en kampioen werden. Valburg had het grootste deel van de wedstrijd 1-0 voorgestaan en zou bij winst kampioen worden.
Het ging vandaag niet om het kampioenschap, maar natuurlijk wel om de winst en dat is gelukt.
Ik zal eerlijk zeggen, gelijkspel was ook niet onterecht geweest. Aan de andere kant hadden wij naar mijn idee toch wat meer balbezit en meer de gang naar voren.
1-0! Gewonnen.
Eindelijk weer 3 punten, van de 0 af dus. Het was toch wel weer sneu dat we onze andere drie punten kwijt zijn geraakt omdat SCH uit de competitie is.