zondag 28 september 2008

Woezik da2 -Union da3

Vandaag moesten we weer eens vroeg uit de veren om n potje te voetballen. 8.30 stonden we allemaal klaar, om vol goede moed naar Woezik te vertrekken.

Woezik begon fel aan de wedstrijd en zij hadden daarom direct al de kansen. Na een kwartier scoorde Woezik de 1-0. Een paar minuten later raakte onze keepster geblesseerd. Omdat ik op de bank zat en de nodige keepers ervaring heb, ging ik in het doel staan (na een halve striptease omdat ik het keepers shirt aan moest doen). Zo`n 10 minuten voor het eind van de 1e helft scoorde Woezik de 2-0. In eerste instantie kon ik de bal nog tegenhouden, maar Woezik scoorde in de rebound. We zijn in de 1e helft een paar keer in het doelgebied van Woezik geweest, maar om nou van echte kansen te spreken... Nee, die waren er naar mijn idee niet de 1e 45 minuten, ruststand 2-0.

Na de thee in de pauze (en wat gedoe van mijn kant over het keepen), leken we wat beter te gaan spelen in de 2e helft. Toch was het Woezik die na 10 minuten de 3-0 scoorde, helaas weer in de rebound. Daarna werden wij wat feller en scoorde Juud de 3-1 en even later Naan de 3-2. Er was toen nog hoop op een eventueel gelijkspel, maar Woezik liet het niet op zich zitten. Even later scoorde Woezik de 4-2, helaas weer in de rebound. Daarna kwamen we nog wel een paar keer in het doelgebied van Woezik, maar tot scoren kwam het helaas niet meer. Woezik scoorde zo`n 10 minuten voor het einde van de wedstrijd de 5-2. Ik moet zeggen dat ik iets te ver m`n doel uit stond, terwijl ik wel tijd had om een paar stappen terug te doen, maar ja, daar heb je ook zo weinig aan achteraf. Het 5e doelpunt van Woezik was een goed schot vanaf de 16 m, die mooi de rechterkruising in ging.

Tja, helaas weer verloren en terecht. Niet dat Woezik nou zo geweldig goed speelde, maar wij speelden in ieder geval slechter :-( Het keepen viel me gelukkig mee, wel eens goed om de wedstrijd te zien vanuit een andere positie. Daarbij viel het mij op dat we verdedigend nog wel wat verbeteringspunten hebben (das natuurlijk niet het enige, maar dit viel mij op) . Beter op de "man" blijven spelen in ieder geval, want het is jammer dat er na de rebound een doelpunt wordt gescoord, omdat er een "man" wegloopt bij de verdediger en vrij kan scoren. Misschien ben ik wat te negatief over de wedstrijd, dan hoor ik het graag. Maar ja, ik moet het nog ff verwerken dat ik 4 ballen om mn oren heb gehad.

Laat ik dan maar positief proberen af te sluiten, "volgende week weer een kans". Nou ja, Lienden schijnt wel goed te zijn, maar je weet het nooit.

Hier onder nog een kort filmpje van de wedstrijd. (excuses voor de kwaliteit, zo`n mobieltje is toch niet echt scherp, wel fijn dat daardoor iedereen vrijwel onherkenbaar is, behalve het geluid van de aanmoedigingen van Bi langs de kant)