zondag 20 september 2009

Bataven Da1 - Orion Da2

Vandaag de eerste wedstrijd van de competitie, we hebben al wel 2 wedstrijden gespeeld voor de beker. Voor mij mijn eerste wedstrijd van het seizoen omdat ik op vakantie ben geweest.
We moesten al om 8u vertrekken van af Orion, de waalbrug was afgesloten omdat we vandaag koninklijk bezoek krijgen in Nijmegen. Met een lekkere omweg zijn we de waal overgestoken via de brug bij Ewijk en hebben we zonder problemen Gendt gevonden. Helaas was een van onze speelsters wat verlaat ondanks dat ze in Nijmegen Noord (Oftewel Oosterhout, het zit toch net aan de verkeerde kan van de Waal) woont en de brug niet over hoefde te steken. Helaas is navigeren niet haar sterkste kant, maar gelukkig was ze nog op tijd voor de wedstrijd.
De eerste helft kwamen halverwege redelijk op gang en hadden we toch een aantal kansen. Dat resulteerde na ongeveer 30 minuten in een doelpunt voor ons. Patries gaf een mooie voorzet op Manon, die helaas net iets te vroeg vertrokken was en de bal miste. Gelukkig was een van de tegenstanders zo vriendelijk om de bal netjes in het doel te verdedigen, waardoor wij dus op 0-1 kwamen. De Bataven lieten dit niet op zich zitten en even later was het 1-1. Met deze stand gingen we de rust in.
Na de aftrap waren het de Bataven die direct de aanval inzetten en dat resulteerde binnen een minuut in de 2-1. Daarna kwam nog de 3-1, 4-1 en de 5-1.
De eerste helft speelden we toch redelijk en waren we aardig gewaagd aan onze tegenstander, maar de tweede helft werden we weggespeeld. Tegen het eind van de wedstrijd had ik nog een kans op doel, na een mooie voorzet van Patries. Alleen was ik wat te fanatiek en schoot de bal langs het doel.
Het was een beetje jammer dat de Bataven 10 minuten voor het einde vroegen om een drink pauze en ineens het veld afliepen. Als het nou 30 graden met brandende zon was geweest, maar met een zwak zonnetje en een graad of 20, was die drinkpauze toch echt niet nodig. Zeker gezien het feit dat ze met 5-1 voorstonden en de scheids dit zonder enig overleg met mij (ik was aanvoerder op dat moment) zomaar toestond. Ach ja, het was irritant, verder zal ik er maar niet meer over zeuren.
Jammer dat we hebben verloren, vooral omdat de eerste helft toch niet zo slecht was. Maar ik moet eerlijk toegeven dat de Bataven verdiend gewonnen hebben.
Moet ook zeggen dat ik de dames van de Bataven behoorlijk fysiek vond, dat mag alleen soms wat te onbehouden. Ik heb een fijne elleboog in mn gezicht gehad, gelukkig net naast de hechtingen die ik in mn kaak heb zitten (Marleen riep nog tegen me dat ik er niets van moest zeggen, omdat ze me anders later misschien daar zouden pakken). Mijn voet/enkel is nu aardig aan het opzwellen door een flinke trap die ik er tegen aankreeg. En mijn knieƫn die in de zomer herstelt zijn van het vorig seizoen, beginnen weer schaafplekken te vertonen. Het hoort er nou eenmaal bij.