zondag 1 november 2009

Nijmegen Da 1 - Orion Da 2

9.15u; De wekker gaat. Ik draai richting wekker om hem uit te zetten en hoor/voel knak. De wekker kon ik niet meer bereiken, eigenlijk leek het vrijwel onmogelijk geworden om überhaupt nog mijn bed uit te komen. Wat gebeurde er? Het schoot me in mijn rug en nek, waardoor mijn spieren zich met pijn verzetten tegen iedere beweging. Dat betekende helaas dat ik niet kon meedoen vandaag. Balen, vooral ook met de gedachte dat we inclusief mezelf met zn12en waren.
Toch maar richting het clubhuis van Nijmegen gegaan. Gelukkig kon er op het laatste moment toch nog iemand meedoen en hadden we nog een wissel.
Mijn start van de dag was dus slecht, ik hoopte erop dat de wedstrijd mij wat meer vreugde zou gaan brengen. In de eerste helft speelden we de eerste 20 minuten wel aardig, we gingen gelijk op met Nijmegen. Na die 2o minuten viel het eerste doelpunt voor Nijmegen en zakte ons spel in. Ons spel werd afwachtend en slap. Een minuut of 5 voor het einde van de 1e helft scoorde Nijmegen het 2e doelpunt. Ruststand 2-0
In de rust werden we door Marleen toegesproken en door de coach van Nijmegen. De coach van Nijmegen praatte namelijk zo hard dat we hem letterlijk konden verstaan, hij had het ook over dat de meiden van Nijmegen feller moesten gaan spelen. Daarbij noemde hij nog 3-0, 4-0. Dat was natuurlijk niet de bedoeling, nog een aantal doelpunten tegen. Die woorden zouden voor ons natuurlijk ook inspirerend kunnen werken. Ik hoopte erop dat ik na de wedstrijd de coach van Nijmegen zou kunnen bedanken, voor zijn inspirerende woorden tijdens de rust.
De tweede helft was weer voor Nijmegen. We hadden wel een paar kleine kansen, maar we wisten het doelgebied van Nijmegen niet echt te vinden. Nijmegen wist ons doel absoluut wel te vinden en scoorde nog 3 doelpunten in de 2e helft. Het laatste doelpunt was een eigen doelpunt, van Ria die vandaag bij ons debuteerde. Een prachtig hakje in de linkerhoek, helaas in het verkeerde doel.
Eindstand 5-0
Misschien moeten we bij gebrek aan doelpunten voor, maar een lijst gaan maken met eigen doelpunten. We hebben er toch al aantal gemaakt dit seizoen. Laten we dat maar niet gaan doen, das niet goed voor de moraal. We gaan de volgende wedstrijd gewoon weer proberen aan de goed kant te scoren. Hopelijk zijn er de volgende keer weer wat meer speelsters, want dat was de afgelopen weken ook een probleem.