zondag 5 oktober 2008

Union da3 - Lienden da 1

Union da3 - Lienden Da1

8.45u Ik word heerlijk gewekt door mn wake-up light, de dag begint zonnig voor mij op deze manier. Alleen toen ik het uit knopje van mn wekker indrukte, verdwenen de fluitende vogeltjes (ja, die zitten in de wake-up light) en zeker de zonneschijn. Buiten hoor ik de wind en regen tegen het huis aan kletteren, ik pak direct mn mobiel. Nee, er is nog niet gebeld dat het afgelast is. Mn mobiel maar mee de badkamer in, na het douchen kijk ik weer op mn mobiel. Nog steeds geen gemiste oproep, dan ga ik mn spullen maar pakken voor de wedstrijd. Onderweg naar Union, verdwijnt mijn wakkere gevoel en voel ik me weer wat slaperig worden. Wat n hondenweer, daar kan geen wake-up light tegenop.
Eenmaal bij Union komen we erachter dat we het voorrecht hebben om op veld D te spelen. Geweldig ;-) want daar staan geen dug-outs, fijn met 4 wissels en regen. Gelukkig had ik toen ik van huis wegging de winterjassen voor de wissels meegenomen. Misschien is t toch geen verkeerd idee om zo`n vernuftig 2 seconden tentje te kopen, kunnen de wissels daar gezellig in gaan zitten. Oke, dat gaat misschien te ver een paar paraplu`s is in ieder geval geen overbodige luxe.

Nu de wedstrijd.
Lienden begon met de aftrap. Het eerste kwartier ging de bal wat over en weer, beide teams wisten naar mijn idee elkaars doelgebied niet echt te vinden. Na een kwartier was het Lienden dat de 0-1 scoorde. Ook wij kregen de eerste helft een aantal kansen. Vooral ondergetekende had toch zeker 2 maal de kans om te scoren. De 1e keer helaas een te slap schot, die de keeper van Lienden makkelijk kon hebben en even daarna heb ik in een paar seconden voor mn gevoel wel 10 keer geprobeerd de bal richting doel te schieten, maar steeds stond er iemand in de weg. Niet gescoord dus. Daarintegen was Lienden trefzekerder en wist nog 2 maal te scoren (door een 2x een diepe bal op de spits, die vrij op de keeper af liep) in de eerste helft. Jammer, moet zeggen dat ik er wel van baalde dat mijn pogingen niet mochten baten. Ruststand 0-3.
In de rust werd snel duidelijk dat onze keep nog teveel last van haar blessure had en heb ik het keeperstenue aangetrokken.
De tweede helft waren er voor beide teams niet echt uitgesproken kansen. De bal kwam wel richting doelgebied, maar om nou van kansen te spreken. Lienden speelde veel lange ballen die ik als keep makkelijk kon pakken of wegknallen, voordat ze gevaarlijk werden. Lienden had een goede vrije trap, maar die kon ik gelukkig makkelijk tussen de palen vandaan houden. Bij ons kwamen er een paar losse flodders uit richting het doel van Lienden, maar ook daar was niet echt sprake van gevaar. De eindstand was dan ook 0-3.
Toch speelden we niet slecht vandaag. Jaa, er werd warempel goed getikt. We kwamen vandaag eindelijk eens toe aan voetballen, we hadden redelijk rust aan de bal en wisten elkaar te vinden. Alleen dat verrekte doel, was helaas ver te zoeken. Moet zeggen dat ik niet ontevreden ben (nou ja, op mijn eigen missers na dan) over de wedstrijd.
Vorige week was het verbeterpunt de verdediging, deze week denk ik aan scorend vermogen. Daar mogen we ook weleens aan werken, want we hadden het wel verdiend om in ieder geval 1 doelpunt te scoren.
Ach ja, wat zal het volgende week weer zijn...