zondag 21 maart 2010

Victoria `25 DA1 - Orion DA 2

We speelden vandaag pas om 14.30u, onder het genot van de lentezon reisden we af naar Afferden. Gelukkig regende het niet meer, alleen het veld van Victoria had toch wel aardig geleden onder de regenval van afgelopen dagen. Door was het veld erg zwaar en modderig.
De eerste helft begon niet zo lekker voor ons. Al redelijk snel brak een speelster van Victoria door en ging in haar eentje op onze keeper af, gelukkig stond Saskia goed op te letten en kon ze de bal tegenhouden. Helaas scoorde Victoria in de rebound de 1-0.
Een minuut of wat later, scoorde Victoria weer. Ik moet zeggen dat beide doelpunten in mijn ogen werden veroorzaakt, doordat wij niet echt lekker stonden te verdedigen.
De rest van 1e helft had Victoria nog een kans, rendabel spel dus van Victoria, 2 doelpunten scoren uit 3 kansen. Gelukkig kwamen wij later in de 1e helft ook nog tot scoren. Patries gaf een mooie voorzet op Marieke S., die de bal beheerst in het doel van Victoria schoot.
Ruststand 2-1
Na de rust was het na een minuut of 5 weer Marieke S. die voor ons de 2-2 maakt. Het spel werd daarna in mijn ogen wat venijniger, in ieder geval het spel van de tegenstander. Er werd veel geschopt en geduwt, de scheids leek hier wat blind voor te zijn. Vooral als Victoria een overtreding maakte leek de scheid dit niet altijd te zijn, terwijl hij voor ons in mijn ogen soms onnodig affloot. Wat wel jammer was en bij sommige dames in ons team irritatie opleverde.
Zo`n 10 minuten voor het einde, werd Joan door een speelster van Victoria neergehaald in het 16 meter gebied. Gelukkig zag de scheids dit wel en leverde dit ons een penalty op. Helaas schoot Janneke de bal net naast het doel, ik moet zeggen dat als ie wel richting doel was gegaan die keep er misschien wel bij had gezeten, want die dook in de goede hoek.
Helaas kwamen we niet meer tot scoren de tweede helft, waardoor de eindstand op 2-2 is blijven hangen.
De stemming in de kleedkamer was in mijn ogen wat bedrukt, we hadden kunnen winnen. Ik blijf het van de positieve kant bekijken, onze 4e wedstrijd op rij dat we punten binnenhalen. Dat is toch wel een paar seizoenen geleden (ons kampioensjaar) dat dit is gebeurt.