zondag 25 november 2012

Orion VR2 - Aquila VR1

Om eerlijk te zijn dacht ik niet direct aan voetballen toen ik vanochtend wakker werd van de wind die buiten gierde. Het was verleidelijk me nog eens om te draaien, maar voetballen is een goede drijfveer om op te staan.
Wij begonnen de eerste helft tegen de wind in, ondanks dat de wind de neiging had de bal richting ons doel te sturen, lukte het ons toch om de zijde van Aquila te vinden. We creĆ«erden al snel een flink aantal mogelijkheden tot scoren, maar dat was nog niet zo simpel tegen de wind in. Er ontstond een soort van slow-motion effect wanneer de bal richting het doel van Aquila werd gespeeld en belemmerde de bal met enige regelmaat het net in te rollen. Na ongeveer een kwartier spelen was het Nana die de bal dwars door de wind heen in het doel van Aquila kon schieten en zo dus de 1-0 scoorde. Niet zoveel later was het Monique die de 2-0 voor ons maakte. De keeper van Aquila was goed in vorm en wist veel van onze kansen op doel tegen te houden. Aquila kwam nauwelijks aan onze kant de eerste helft, dus had ik als keeper tijd om andere dingen te doen. Zo kon ik genieten van het zonnetje dat doorkwam en de regenboog die daardoor aan de hemel verscheen. Helaas was de zon maar van korte duur en bleef te wind door razen waardoor ik het ijskoud kreeg. Ongeveer 5 minuten voro het einde van de 1e helft was het Nana die weer wist te scoren, 3-0. Niet slecht gespeeld de eerste helft alleen had er toch wel wat meer gescoord mogen worden.
Ruststand 3-0
Met de wind in de rug begonnen we aan de tweede helft. In de 1e helft waren we al het meest van de tijd op de zijde van Aquila, maar de tweede helft speelden we bijna continu op de helft van Aquila omdat de wind de bal die kant op stuurde. Al snel was het Gerda die de 4-0 scoorde en even later de 5-0. Toch was het nog niet zo makkelijk om de bal in het doel te krijgen omdat de wind van de zijkant kwam. Aquila liet ons met enige regelmaat vrij om te spelen en gaf ons weinig weerstand deze wedstrijd. Zo kwamen we regelmatig tot scoren. De 6-0 werd volgens mij door Patries gescoord en daarna ben ik het overzicht wat kwijt. Daarom maar een opsomming van degen die daarna nog hebben gescoord. De 7-0, 8-0, 9-0, 10-0, 11-0 en 12-0 werden gescoord (in willekeurige volgorde) door Karien 1x (met een hele mooi hoge bal die het doel in werd geblazen door de wind), Dominique 2x (weet ik niet zeker of het er nou echt 2 waren, dus mocht t niet zo zijn dan hoor ik het graag!), Moniek 1x, Patries 2x (3x in 1 helft, helaas niet achter elkaar, dus een onzuivere hattrick!). Aquila kwam niet meer aan onze zijde de tweede helft en vormde geen bedreiging deze wedstrijd. Eindstand 12-0.
Een aparte wedstrijd, vooral door de wind die ervoor zorgde dat de bal zich nogal eigenaardig ging gedragen. Daardoor is het moeilijk om een oordeel te vellen over hoe we speelden, duidelijk was in ieder geval dat wij domineerden ik denk niet dat dit anders was geweest zonder de wind. Een welverdiende overwinning dus!