zondag 12 september 2010

Beuningse Boys Da1 - Orion Da2

Gisteren konden we nog heerlijk genieten van een mooie zomerse dag, helaas was dat vandaag voorbij en regende het bijna non-stop. Niet echt fijn weer om 90 minuten buiten rond te rennen. Vandaag stonden de Beuningse Boys da 1 op het programma, ze schijnen net gepromoveerd te zijn uit de 5e klasse. In het verleden hebben we ook wel eens tegen ze gespeeld, maar het stond mij niet echt meer bij hoe zij toen speelden. Vandaag werd mij in ieder geval wel snel duidelijk hoe ze nu spelen en ik kan er niet echt positief over zijn. De dames van Beuningen lijken vooral te houden van het trek en duw werk en alles wat daarbij komt kijken. De eerste helft liep niet echt lekker, misschien kwam het door de regen want we speelden als "natte kranten". Toch ging het spel redelijk gelijk op, we hadden een paar kansen en Beuningen ook. Halverwege de 1e helft scoorde Beuningen, een doelpunt dat in mijn ogen niet nodig was geweest. Een van de speelsters van Beuningen kreeg vrijspel en had alleen nog de keepster voor zich, ze koos de goede hoek en scoorde. Op het moment van scoren leken wij te staan wachten op een vrije trap die we niet kregen, waardoor Beuningen vrij spel had. En die vrijetrap zou niet eens terecht zijn geweest hoorde ik van de desbetreffende speelster na de wedstrijd, ze schopte namelijk zelf de bal in haar gezicht.
Ruststand 1-0
De tweede helft begon in ieder geval voor mij niet echt lekker. Er kwam een bal richting doel, ik was er van overtuigd dat ik de bal kon hebben, dus riep los. Helaas was ik er niet op tijd bij en scoorde Beuningen via de binnenkant paal, 2-0. Ik zie het maar als het lot van de "reserve reserve" keep, nu achteraf (ik stond natuurlijk wel ff flink te balen). Opeens leek het erop dat we ons gingen beseffen dat we toch echt iets moesten gaan doen en leken we de gang naar voren wat meer te vinden. Na een minuut of 20 in de 2e helft resulteerde dat in een doelpunt. De bal werd door Anja naar Marieke K. gespeeld en toen naar Manon die helemaal vrij stond. Manon wist de rust te bewaren en schoot de bal beheerst in het doel van Beuningen, 2-1. Tussendoor wist Beuningen ook nog een aantal keren ons doel te vinden, maar kwam niet tot scoren. Moet zeggen dat ze toch zeker twee enorme kansen hebben gehad, omdat ik tot 2 keer toe toch wel flinke blunders maakte. Een beetje geluk moet je ook hebben en gelukkig speel je voetbal met z`n elven en niet alleen. Een minuut of 10 voor het einde van de wedstrijd was het Marieke S., die de bal in het doel van Beuningen schoot. Even leek het er nog op dat we nog een keer zouden scoren, maar dat lukte niet. We zijn in ieder geval goed teruggekomen van een 2-0 achterstand. Gezien het verloop van de wedstrijd is de 2-2 een terechte uitslag.
Geen verkeerde start van de competitie, het is voor ons in de 4e klasse (daar spelen we toch ook nu al 2 of 3 seizoenen in, volgens mij is dit het 4e) de eerste keer dat we de 1e wedstrijd in de competitie niet verliezen. Das toch mooi meegenomen!

Bekerwedstrijden 29-08 en 05-09

De afgelopen 2 weken hebben we gespeeld voor de beker. Op 29 augustus speelden we tegen Roda`28 Da1, die wedstrijd speelden we gelijk. Ik was er zelf niet bij maar ik heb begrepen dat we nog bijna hadden gewonnen d.m.v. een vrije trap die de onderkant lat raakte en helaas de grond raakte aan de verkeerde kant van de lijn. Ilse T. scoorde voor ons Roda`28 scoorde ook 1 keer waardoor de eindstand 1-1 werdt.
Vorige week speelden we tegen DSZ da2. Helaas blesseerde onze inval keep haar duim bij het in trappen, waardoor ik als invaller van de invalkeep ben gaan keepen (als dat maar goed gaat, alle Orion dames keepers zijn op dit moment geblesseerd). Het was een wedstrijd waarin wij de overhand hadden, alleen kwamen we moeilijk tot scoren. De 1e helft hebben we veel kansen gehad, maar wilde het niet lukken om te scoren. In de tweede helft was het al vrij snel Nana die scoorde na een goede assist van Marieke K.. Vlak daarna leek Judy te gaan scoren, alleen kwam Judy net niet op tijd bij de bal. Een verdedigster van DSZ was wel op tijd bij de bal en scoorde met het bekende "tikkie terug" in eigen doel. We hadden in mijn ogen met meer doelpunten moeten/kunnen winnen. Maar ja, we hebben wel gewonnen.