zondag 10 mei 2009

Sc Valburg Da1 - Union Da3

Vandaag stond de wedstrijd tegen sc Valburg op het programma. Een wedstrijd die altijd toch speciaal is voor ons, zie de 1e paar regels van de blog onder deze link.
Het zonnetje scheen lekker, kortom heerlijk voetbal weer.
De eerste helft waren er over en weer kansen, maar hadden wij naar mijn idee toch wat meer de overhand. Dat bleek wel toen we na ongeveer een kwartier de 0-1 scoorden. Gerda had een goede assist/pass die bij Sam terecht kwam, die de bal beheerst in het doel van Valburg schoot. De openingstreffer leek ons op een of andere manier vleugels te geven en even later scoorde Juud de 0-2 en nog later Nana de 0-3. We speelden lekker de eerste helft, wisten elkaar goed te vinden, tikten de bal goed naar elkaar en verdedigend stonden we sterk te spelen.
Ruststand 0-3.
Vol goede moed gingen we (zonder Juud, want die moest werken) de 2e helft in. Al snel was het Valburg dat scoorde, een mooi ingeschoten doelpunt vanuit een corner. Even later kregen wij een penalty tegen, volgens sommigen in het team onterecht. Ik weet niet of ie onterecht was, er zit natuurlijk altijd een risico in als je in de 16 meter voor de bal gaat, maar per ongeluk ook je tegenstander raakt. Valburg scoorde uit de penalty. Ineens was het dus 2-3!
Ik moet zeggen dat ik (en de rest van het team met mij) 'm begon te knijpen, het zou niet de eerste keer zijn dat we onze voorsprong inleveren en uiteindelijk gelijk spelen of zelfs verliezen.
Gelukkig was het Nana die na een paar minuten in haar eentje op de keeper afging. De keeper van Valburg leek op een of andere manier uit te glijden toen ze naar Nana toe spurdde, waardoor Nana in haar eentje richting doel van Valburg kon. Nana nam de tijd, ik zag de keeper alweer opkrabbelen en richting Nana komen, maar gelukkig was Nana op tijd om de bal in het doel te schieten.
Valburg liet dit niet op zich zitten en kwam al snel weer terug en scoorde de 3-4. Alleen waren wij vandaag toch echt eens niet van plan de wedstrijd te verliezen en kwamen wij ook weer terug. Sam schoot de bal vanuit de rand van de 16 meter, rustig rechts in de kruising, 3-5.
Eindstand 3-5!!!
Pffft, het was een zwaar bevochten wedstrijd, maar we hebben gewonnen. De vorige blog sloot ik af met de hoop toch nog een van de twee laatste wedstrijden te winnen. Dat is gelukt! Super!
Nu komenden woensdag nog thuis de laatste wedstrijd, tegen Fortissimo/Ede Victoria. Ik zeg, laten we het seizoen echt verrassend gaan afsluiten en door ook onze laatste wedstrijd te winnen. Oke, misschien ben ik iets te enthousiast, maar het zou wel leuk zijn. Na een seizoen alleen maar verliezen en 3 wedstrijden gelijk spelen, zou het wel mooi zijn om als afsluiting de laatste twee wedstrijden (van het seizoen en als Union) te winnen.