zondag 11 december 2011

Orion Da2 - Alverna Da1

Het is alweer vier weken geleden dat we onze laatste wedstrijd speelden, vandaag mochten  we eindelijk weer het veld op. Jammer dat de wedstrijd van vorige week werd afgelast, we zouden toen (de kampioenswedstrijd) tegen de nr 2 Achilles spelen, volgende week zondag halen we deze wedstrijd in. Vandaag speelden we tegen de nr 3 Alverna, natuurlijk wilden we deze wedstrijd winnen om het Najaarskampioenschap  nog meer naar ons toe te trekken.
Alverna nam de aftrap, al snel leverden zij de bal in. Na 2 minuten spelen was het Moniek die een wat vreemde hoge bal het doel van Alverna in schoot 1-0!
Wij hadden mijns inziens wat meer de overhand en kwamen regelmatig op de helft van Alverna. Helaas kregen we na 20 minuten spelen een penalty tegen, deze was in enige mate terecht. De penalty werd in de rechterhoek geschoten, ik dook de goede richting in maar kwam net n paar centimeter te kort om de bal het doel uit te houden, 1-1.
Wij namen de aftrap en gingen direct weer in de aanval, de bal kwam bij de verdediging van Alverna terecht die op de keepster wilde terug spelen. Helaas voor Alverna werd de terugspeelbal een voorzet voor ons en Monique scoorde de 2-1.
Daarna volgden er nog wel wat kansen, maar kwamen we niet meer tot scoren de 1e helft.
Ruststand 2-1.
Na de rust gingen we meteen weer in de aanval, we wisten elkaar met enige regelmaat goed te vinden en kwamen tot tikken. Na ongeveer een kwartier in de 2e helft was het Nana die vanaf rechts met een een flinke vaart de counter inzette tot in de 16 meter van Alverna en scoorde, 3-1!
Alverna liet zich de tweede helft weinig zien aan onze kant, tegen het einde van de wedstrijd, kwamen ze een paar keer richting onze zijde, maar echt gevaar leverde dit niet op.
Een speelster van Alverna kreeg in de 2e helft nog een gele kaart, omdat zij Moniek in haar rug torpedeerde. Een minuut of 10 voor het einde van de wedstrijd was er nog een publiekswissel, Marieke K. werd gewisseld, het was haar laatste wedstrijd vandaag (stiekem hoop ik nog op n comeback).
We hadden aardig wat kansen de tweede helft, maar de keepster van Alverna had een paar mooie reddingen.
Eindstand 3-1
Toen de 1-1 viel was ik even bang dat we de wedstrijd uit handen zouden geven, gelukkig kwamen we een minuut later alweer tot scoren en hebben we daarna niet meer hoeven vrezen voor de winst van de wedstrijd.
Volgende week de wedstrijd om het najaarskampioenschap, waarin wij er toch net iets beter lijken voor te staan dan onze tegenstander.