zondag 26 oktober 2008

Nijmegen Da1 - Union Da 3


Iedereen was aardig op tijd vandaag en oogde mijns inziens aardig fit, maar wat wil je pas om 11.15u aanwezig zijn en de klok een uur terug. Misschien dat Ilse toch een beetje in de war was (laten we het maar op de wintertijd houden), want eenmaal in het clubhuis van Nijmegen, kwam ze er achter dat de tas met shirtjes nog bij haar thuis stond. Gelukkig speelden we in/bij Nijmegen en is Marleen met haar terug gereden naar huis, zodat we op tijd onze shirts hadden.

Voordat ik echt aan het wedstrijd verslag begin wil ik nog even het begrip "thuisfluiter" uitleggen. Volgens de van Dale: thuis·flui·ter de; m,v -s scheidsrechter die voortdurend de thuisclub bevoordeelt. Nou daar zijn we vandaag aardig mee geconfronteerd.

De wedstrijd begon zonder vlagger voor de tegenpartij, helaas werd dit niet met ons gecommuniceerd. Daarbij komt dat de scheids ook de trainer/coach was van de Nijmegen dames, werd ook niets over gezegd door de tegenstander/scheids. Nou kwamen we hier toch redelijk snel achter, want de scheids floot niet alleen, hij moedigde zijn dames ook nog eens aan.

In de eerste helft kregen we flink wat kansen. Na ongeveer een kwartier, was het Patries die een sublieme pass gaf op Juud. Juud ging in haar eentje koelbloedig op de keep af en schoot de bal perfect in het net van het doel van Nijmegen. 0-1 voor ons. Helaas gingen de andere kansen er niet in. Ook Nijmegen had een paar kansen, maar kregen niet de kans om te scoren.

Ruststand 0-1.

Na de rust was Sam degene die na een minuut of 10 een mooie goal maakte, 0-2! Helaas volgde er na de aftrap van Nijmegen, direct een tegendoelpunt. Een van de tegenstanders, kon vrij lopen vanaf de middenstip en scoorde/of gaf een pass aan een teamgenoot die scoorde (oké ik weet het niet helemaal meer). In ieder geval was het 1-2. Redelijk snel daar op volgde er nog een doelpunt van Nijmegen. In vijf minuten tijd waren we onze 2-0 voorsprong kwijt en was het 2-2.

Na ongeveer een half uur in de tweede helft, gaf Marleen een mooie pass op mij. Helaas had ik net iets teveel rust (tja, das meestal anders) waardoor ik geconfronteerd werd met de keeper en de bal tegen haar aanschoot. Gelukkig volgde Arianne in mijn rug om de bal er in de rebound in te knallen, 2-3. De keep bleef een tijdje liggen door de confrontatie met mij (ik wist niet dat ik zoveel indruk maak op mensen ;-) Trouwens jammer om dan achteraf te horen dat ze mij de volgende keer terug gaat pakken, ik ben me van geen kwaad bewust. Bij voetbal heb je nou eenmaal duels en kan het voorkomen dat beide partijen elkaar iets te hard tegenkomen. Daar moet je jezelf bij neer leggen, vind ik en niet zo vijandig reageren. Het is toch maar een spelletje?

Tot nu toe verliep de wedstrijd (op enkele niet geziene (oost-indisch blind?) handsballen van Nijmegen, voor buitenspel fluiten zonder dat er een grensrechter was en het toch niet echt duidelijk buitenspel was) wel redelijk fair, vanuit de scheids gezien.

Maar ja de scheids, of zal ik trainer zeggen? Die leek er weinig trek in te hebben om van ons te moeten verliezen. Als eerste gaf ie een stukje rechts buiten de 16 meter een vrije trap, omdat een van "zijn" meiden zich liet vallen, terwijl Jenny er naast liep en onderhand over haar heen viel omdat zij zich liet vallen. Gelukkig kwam het niet tot scoren. Tot 5 minuten voor tijd, Jenny loopt weer naast haar vrouw zonder haar vrouw of de bal aan te raken. Jenny`s vrouw, die zich laat vallen in de 16 meter. De meiden van Nijmegen gaven geen kick, klaagden niet/vroegen er niet om, maar de TRAINER vond het een penalty. Dit is natuurlijk het tegenovergestelde van Oost-indisch blind, dingen zien die er niet zijn. In mijn vakgebied word het ook weleens psychotisch genoemd. Hier nog een paar andere woorden voor de actie van de TRAINER; akelig, boosaardig, doortrapt, fielterig, geniepig, honds, laag, laag-bij-de-gronds, laaghartig, min, onedel, oneerlijk, ploerterig, ploertig, schofterig, schurkachtig, slecht, smerig, snood, trouweloos, vals, verachtelijk, verraderlijk, vilein, vuig, vuil, wreed bedriegend, frauduleus, illusoir, leugenachtig, listig, loos, misleidend, onbetrouwbaar, schoonschijnend, sofistisch, vals, verneukeratief.

Ik zou zeggen zoek er zelf maar een woord voor uit, op zich zijn vilein/sofistisch/fielterig wel mooie woorden om eens naar zo`n scheids te roepen. Moet zeggen dat ik niet het idee heb dat hij daar iets van had begrepen.

Oja, de onterechte penalty, die zat. Stand 3-3, met nog een paar minuten op de klok. Daarna jaagden wij weer naar het doel van Nijmegen, net voor de 16 meter werd ik neergehaald. Ik had onderhand verwacht dat hij niet zou fluiten, maar we kregen een vrije trap mee. Patries schoot de bal mooi richting doel, helaas had de keep de bal. Net voor het eind, maakten Patries en ik nog de gang naar voren, met maar een tegenstander voor ons. Wat doet de scheids? Ja, je raad het al, affluiten!

Tja, ik verlies liever met 10-0 of zoals de vorige wedstrijd tegen de Paasberg, met een neutrale scheids. Dan dat je gelijkspeelt, doordat er verkeerde beslissingen worden genomen door de TRAINER! Zuur is het. Ik kan me niet voorstellen dat Nijmegen hier een goed gevoel aan over houdt. Maar ja, resultaten uit het verleden, bewijzen helaas dat zij er wel een goed gevoel aan over houden. Het was al een aantal jaren geleden dat we tegen de Dames van Nijmegen gespeeld hadden (helaas had ik al niet te goede herinneringen), ik had verwacht dat ze/de club inmiddels ook wel kennis hadden gemaakt met het principe "Fair Play". Ik verwoord het trouwens verkeerd, die meiden valt niets aan te rekenen, maar hun TRAINER des te meer. Wij hebben geen trainer, maar liever geen, dan die vent van vandaag. Als je op deze manier moet proberen punten binnen te krijgen, dan voetbal je toch niet meer voor je lol. Liever laatste op een eerlijke manier, dan een na laatste met een knagend geweten.

Oja, er zit nog fotootje bij. Ik ben bang dat de TRAINER dit biertje iets te vaak drink. Nou proost TRAINER!