zondag 20 maart 2011

Orion Da2 - DSZ Da1

De zon scheen volop vanochtend, heerlijk weer om een wedstrijd te spelen. Onze tegenstander vandaag was DSZ dames 1, we hebben dit seizoen al eerder tegen ze gespeeld en verloren toen bij hen met 1-0. Ons team kwam vandaag vanwege een reorganisatie in een andere opstelling op het veld (tja, ga natuurlijk niet openbaar maken hoe of wat das geheim ;-). Wij begonnen met de aftrap. Moet zeggen dat het toch wel vrij snel erop leek dat wij met z`n allen nog even moesten wennen aan de reorganisatie. Onze tegenstander leek in ieder geval niet onder de indruk en scoorde al na een paar minuten de 0-1. Daarna leek het een tijdje wat beter te gaan en wisten we af en toe ook het doelgebied van DSZ te vinden, maar dit hield naar mijn idee ook weer op ongeveer halverwege de 1e helft. DSZ wist ons doelgebied regelmatig te vinden en kreeg vooral veel corners cadeau van ons, maar wist hieruit niet te scoren.

Ruststand 0-1

De tweede helft leken we wat meer rust in ons spel te hebben. Alleen om eerlijk te zijn bleef DSZ toch echt wat meer de overhand houden, zij wisten regelmatig ons doelgebied te vinden. Naar mijn idee hadden zij de tweede helft meer kansen, ik heb in ieder geval de bal meer in mn handen gehad en uit het doel gehouden de tweede helft. Zo`n 10 minuten voor het einde van de wedstrijd. Was het Marieke K. die vanaf links een voorzet gaf op Moniek, die de bal in het doel van DSZ schoot. 1-1 dus, al was er wat discussie of het doelpunt wel billijk was. Moet zeggen dat ik het echt niet weet of het nou wel/niet buitenspel was en natuurlijk was ik blij dat ie zat. De wedstrijd bleef spannend daarna, vooral DSZ leek nog een doelpunt te willen afdwingen, maar helaas voor hen zat er geen doelpunt meer in.Eindstand 1-1

Ik zeg een "zo goed als verdiend" gelijkspel. DSZ had wel de overhand, maar kwam niet tot afronden en dat is onze meevaller. Niet dat we nou zo slecht gespeeld hebben, maar het had een tikkie beter gekund (vooral na onze voorspoedige wedstrijd van vorige week).