zondag 16 september 2012

UHC VR1 - Orion VR2

Vandaag de eerste wedstrijd van de competitie, gelukkig hebben we er al 2 wedstrijden in de beker opzitten zodat de meesten van ons aardig getraind op het veld verschenen vandaag.
Tegenwoordig spelen we geen damesvoetbal meer maar vrouwenvoetbal, heeft de knvb besloten. ik moet toch nog even wennen aan VR i.p.v. DA, gelukkig hebben ze er geen "wijvenvoetbal"van gemaakt ;-)
In ieder geval stond vandaag de wedstrijd tegen de vrouwen van UHC (Hernen) op de agenda.

Dames 1 (vrouwen 1 klinkt toch echt niet!) speelde vorige week voor de beker tegen UHC en won met 8-3.     Natuurlijk moet je nooit je tegenstander onderschatten dus gingen we met een dosis gezonde spanning (er stond een behoorlijke rij bij de wc`s;-) de wei in.
Het eerste kwartier waren we wat zoekend, maar naar mate de 1e helft vorderde kregen wij steeds meer de overhand. Na ongeveer een kwartier spelen was het Ilse die klaar stond bij de 2e paal om de bal het doel in te lopen, 0-1! Niet lang daarna was het Patries die de bal bij UHC het doel in knalde. UHC kwam weinig aan onze kant, zij probeerden een aantal malen onze kant op te komen, maar het bleef bij één kans in de eerste helft. Een minuut of 5 voor het einde van de 1e helft was het Monique die met een schijnbeweging de keeper overrompelde en de 0-3 scoorde.
Ruststand 0-3!
De tweede helft had UHC de aftrap, we begonnen fel en al snel scoorde Monique de 0-4. Ik had de goede hoop dat Monique een hattrick zou maken vandaag, de kans zat er namelijk wel in. We speelden tot halverwege de tweede helft veelal aan de kant van UHC en creëerden genoeg kansen. Daarna kwam UCH wat meer in het spel en kwam wat meer richting ons doelgebied. Ze kregen wat corners mee, maar deze werden niet optimaal benut door UHC. Helaas maakte onze laatste vrouw een handsbal, waardoor we een penalty tegen kregen. De keepster van UHC schoot de bal netjes in de linkerhoek, 1-4. Veel schoten op doel heb ik niet gehad van UHC de meeste ballen kon ik net binnen en buiten de 16 meter houden. Af en toe heb ik de spanning nog wat opgebouwd door iets te ver mijn doel uit te komen, maar gelukkig heb ik de bal kunnen stuiten.
Eindstand 1-4
Ik kan niet anders zeggen dan dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld. Aan het einde lieten we het een beetje liggen, maar het seizoen is nog jong dus ik ga er vanuit dat er nog meer progressie in onze conditie en spel gaat komen.