zondag 27 maart 2011

Achilles`29 DA1 - Orion DA2

Afgelopen nacht ging vanwege de zomertijd de klok een uur vooruit, moet zeggen dat mijn biologische klok nog op wintertijd stond toen om 8u vanochtend de wekker ging. Vaak kun je het uur minder wel ondervangen met uitslapen op zondag, maar vandaag stond er om 10.30u een uitwedstrijd op het programma, gelukkig maakte het heerlijke voorjaarszonnetje veel goed. Om 9u was iedereen bij Orion, om onze weg te vervolgen naar Achilles`29 in Groesbeek.

Wij begonnen de wedstrijd met de aftrap en gingen de eerste helft voortvarend richting doelgebied van Achilles. Na een minuut of 10 spelen, was het Marieke K. die kon scoren na een blunder van de keepster van Achilles. Daarna was het na weer een minuut of 10 spelen Achilles dat doorbrak en van ons een (eigen)doelpunt cadeau kreeg, helaas kan dat nou eenmaal weleens gebeuren. Gelukkig bleven wij doorgaan richting het doelgebied van Achilles en was het weer Mariek K. (en weer na een onhandige actie van de keeper), die de 1-2 scoorde. Achilles bleef strijden en scoorde even later de 2-2. De linker spits van Achilles schoot op doel, ik kon in eerste instantie de bal uit het doel houden alleen was Achilles sneller bij de bal dan onze verdediging waardoor ze alsnog konden scoren.

Ruststand 2-2

In de tweede helft was het na een minuut of 5 Nanne die met een poeier de 2-3 scoorde. Zo ongeveer halverwege de 2e helft kregen we een vrije trap mee. Manon nam deze vrije trap en scoorde met een harde bal om de muur heen en door het midden de 2-4. In de loop van de tweede helft leek bij Achilles de frustratie wat toe te nemen, regelmatig werd er vanaf de zijlijn naar Achilles geroepen dat ze positief moesten blijven. Alleen leek het er niet op dat alle speelsters van Achilles dit ter harte namen. Op een gegeven moment ontstond er een strubbeling tussen onze rechtsvoor en een speelster van Achilles, die helaas uitliep in een duw/trek partij tussen beiden. Naar mijn idee had dit makkelijk voorkomen kunnen worden, als de scheids op tijd had gefloten toen beiden speelster nog aan het strijden waren om de bal. Jammer genoeg waren er een paar meiden van Achilles die meenden nog te moeten gaan duwen naar andere speelsters toe. Gelukkig dachten de meesten hier anders over en was het duw en trek werk ook weer snel voorbij. Jammer genoeg staan er dan langs de kant van de lijn nog wat onverlaten die denken het vuurtje nog even op te kunnen stoken, door mij verbaal nog even te belagen toen ik vanaf mijn doelgebied richting middellijn liep om pols hoogte te nemen. Ach ja, soms moet je iets gewoon in de wind in slaan, oftewel negeren. Na het kleine oponthoud en een wissel aan onze kant werd het spel weer hervat. Gelukkig lieten wij ons niet overdonderen en was het een paar minuten later Marieke S. die de 2-5 scoorde. Achilles probeerde het nog wel een paar keer, maar kwam niet meer tot scoren de tweede helft. Eindstand 2-5

In mijn ogen een geheel verdiende winst van de wedstrijd. Af en toe wat chaos, maar op ander momenten goed gespeeld en natuurlijk het allerbelangrijkste; gescoord! Moet zeggen dat we het niet slecht doen na de winterstop, 7 punten uit 4 wedstrijden. Dat is toch echt boven ons gemiddelde, ik hoop dat we deze stijgende lijn vast kunnen blijven houden.