zondag 18 september 2011

Orion Da 3 - Orion Da 2

Vandaag speelden we thuis een uitwedstrijd, tegen het nieuwe Orion dames 3 team. Deze nieuwe dames zijn net meisjes af en doen voor het eerst mee in de senioren competitie. Een paar van hen hebben weleens met ons meegedaan toen wij te weinig speelsters hadden, maar we weten niet echt hoe dit team speelt. Het zou natuurlijk wel behoorlijk gezichtsverlies zijn, wanneer wij als "oude rotten" zouden verliezen van dit jonge team.
We waren vandaag met precies elf speelsters, dus geen gedoe met wissels (laten we het maar van de positieve kant bekijken). De wedstrijd begon vanochtend al om 10u, voor sommigen toch wel erg vroeg omdat het gisteren iets te laat was geworden. De sfeer in de kleedkamer was gezellig en relaxed vanochtend (wat wil je met een aantal mensen die nog niet nuchter zijn ;-)
Direct na de aftrap waren wij het die direct een kans hadden op het doel van dames 3, helaas kwamen we niet direct tot scoren. Het leek erop dat ik nog in de relaxte sfeer van de kleedkamer was blijven hangen, want na een minuut of 5 was het dames 3 dat scoorde door een blunder van mij als keep. Ik had de bal totaal niet verwacht, stond dus ook niet op te letten en te ver uit mijn doel. Een heel naar zacht balletje die zo het doel in rolde, ik wilde er nog achter aan maar dat mocht niet meer baten. Een pijnlijke 1-0!
Er werd van beide kanten chaotisch gespeeld en bal ging veel over en weer de 1e helft. We bleven veel staan wachten op de bal en de meiden van da3 waren ons daardoor regelmatig voor aan de bal. Ongeveer halverwege de 1e helft werd de scheidsrechter vol in zijn gezicht geraakt door de bal, na een korte stop kon hij door. Zo'n 10 minuten later leek het toch niet meer te gaan met de scheids, ik heb begrepen dat hij enigszins verward overkwam (hij had nl. geen idee meer hoe lang we aan het spelen waren of moesten spelen) waardoor hij niet meer verder in actie kon komen. Gelukkig werd de wedstrijd overgenomen door onze vlagger. Even later was het Patries die voor ons de 1-1 scoorde, daar was ik erg gelukkig mee na mijn enorme blunder.
Ruststand 1-1
Na de rust kregen we een nieuwe scheidsrechter omdat de scheids die in de 1e helft uitviel naar de huisartsenpost moest. Onze opstelling was veranderd in de rust en deze leek beter te werken dan die in de 1e helft. We speelden een stuk beter de 2e helft en creƫerden meer kansen. Alleen waren het wel heel veel kansen, die recht in de handen van de keepster van Da3 werden geschoten. Da3 kwam een aantal malen onze kant op maar had geen uitgesproken kansen de 2ehelft. Ongeveer halverwege de 2e helft was het weer Patries die scoorde, een geweldige comeback voor Patries na haar blessure! Even daarna floot de scheids de wedstrijd af, in onze beleving te vroeg en dat klopte ook. Maar liefst 10 minuten te vroeg (wat is dat toch met die scheidsen vandaag?), dus speelden we na een korte onderbreking weer door. Moet zeggen dat het van mij afgelopen had mogen zijn, want een tegendoelpunt (dus gelijkspel) is zo gemaakt. Toch kwam geen van beiden teams meer tot scoren en konden we bij het eindsignaal opgelucht adem halen.