zondag 3 mei 2009

Union da 3 - Roda'28 da 1

Vandaag waren we eindelijk weer eens zonder allerlei gedoe met z`n 12en, genoeg mensen om te spelen en zelfs nog 1 wissel. Wat een luxe!
Roda speelde fel, waardoor wij de eerste helft flink het nakijken hadden. Het leek wel of ze stiekem een vrouw meer in het veld hadden staan. Ik had gelukkig als keep nog wel de tijd om het na te tellen, ze stonden er toch echt maar 11 speelsters in. Roda scoorde na een minuut of 10 de 0-1. Nou ja, eigenlijk scoorde Union de 0-1 met een prachtige kopbal van Jen die vanuit de corner de bal natuurlijk uit ons doelgebied wilde koppen, maar helaas kwam de bal in ons doel terecht. Later in de eerste helft scoorde Roda zelf de 0-2, 0-3 en 0-4.
De aanvallers van Roda waren snel waardoor ze vrijkwamen van onze verdediging en ik ze als keep helaas niet kon afschrikken. Bij twee doelpunten zat ik er nog wel met mn vingertoppen aan, maar dat mocht niet baten.
Wij speelden niet echt lekker, de ballen kwamen niet aan. Vooral omdat Roda goed speelde en er steeds wel iemand van Roda tussenzat als we probeerden de bal naar elkaar te spelen.
De tweede helft stond Patries in het doel en ben ik opgeschoven naar de laatste man positie. We speelden wel iets beter, maar echte kansen zijn er niet geweest voor ons in deze wedstrijd.
Roda had wel wat kansen, maar wij waren toch wel aardig aan het verdedigen de tweede helft. Daardoor is de schade beperkt gebleven tot 1 tegendoelpunt in de tweede helft. Natuurlijk ook omdat Patries lekker stond te keepen. Alleen waren er mijns inziens ook minder directe kanten voor Roda omdat we de aanvallers minder door onze verdediging heen lieten schieten dan in de eerste helft.
In ieder geval vond ik het wel lekker om niet meer in de goal te staan na 4 tegentreffers in de eerste helft en was ik er op gebrand om dit in de tweede helft niet te laten gebeuren. Dat is gelukkig wel gelukt de tweede helft.
Eindstand 0-5
Een verdiende eindstand voor Roda, ze waren een maatje te groot voor ons. Alleen snap ik echt niet meer hoe het kan dat we een paar weken geleden tegen AWC (de nr 1!) gelijk hebben gespeeld. Hadden wij zoveel geluk? Hadden wij (soms kan je dat hebben) een goede dag? Waren zij die dag zo slecht? Als ik de wedstrijd van vandaag vergelijk met die tegen AWC, zou ik zeggen dat Roda toch de meeste kwaliteiten in huis heeft om kampioen te worden. Alleen is dat volgens mij niet meer mogelijk en is AWC inmiddels al kampioen. Ach ja, je hebt te maken met mensen en niets is zo veranderlijk als een mens. Hopelijk komt er bij ons nog iets van een verandering en winnen we nog 1 van de nog 2 te spelen wedstrijden. Dat zou een fijne afsluiter zijn.