zondag 4 maart 2012

Orion DA2 - Avios Da1

Vandaag speelden we thuis tegen Avios Da1. Avios begon de wedstrijd met de aftrap. Het begin van de wedstrijd ging aardig gelijk op. Na 12 minuten (fijn zo`n digitaal scorebord!) was het Nana die met een mooie actie de 1-0 scoorde. Al snel viel er bij Avios een speelster uit en even later nog een speelster, Avios had geen wissels dus bleef met 9 speelsters over. Op een of andere manier deed dit ons spel niet ten goede. We speelden wat chaotisch daardoor en Avios kwam zelfs een aantal keren in ons doelgebied en kreeg ook nog een aantal corners. Gelukkig wisten wij ook het doelgebied van Avios te vinden en was het Patries die na 41 minuten de 2-0 scoorde. In de 44e minuut was het Lotte die de 3-0 scoorde en in de blessuretijd scoorde Patries de 4-0.
Ruststand 4-0
In de rust had Avios wat versterking gekregen, waardoor ze weer met 11 speelsters op het veld stonden. De rust leek ons goed te hebben gedaan, want we wisten elkaar beter te vinden na de rust. Ons spel was een stuk rustiger en er werd beter over getikt. Avios kwam nauwelijks op onze helft in de tweede helft, waardoor ik me als keeper aardig verveeld heb (das best fijn na de 2 gekneusde vingers die ik vorige week bij de trekvogels heb opgelopen). In de 63e minuut kregen we een vrije trap mee. Sam nam de vrije trap, een hard schot dat heen en weer ging eerst tegen de linker paal en toen tegen de rechter (het leek wel een flipperkast ;) gelukkig stond Gerda ook in de buurt om de bal in het doel te schieten, 5-0.
We hadden aardig wat kansen de tweede helft, maar het lukte ons niet om nog een doelpunt te scoren.
Eindstand 5-0.
Een mooi resultaat, vooral na het verlies van vorige week.

wedstrijd vorige week 26-02-12

Even een korte terugblik op de wedstrijd van vorige week tegen Trekvogels Da 2. De eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie. We begonnen wel aardig en kwamen na een minuut of 10 op 0-1 voorsprong na een mooi  doelpunt van Nana. Daarna leken we het een beetje kwijt te raken en gingen we de rust in met een 2-1 achterstand. Na de rust lieten we het helemaal liggen en uiteindelijk verloren we met 5-1.
Om een lang verhaal kort te maken, het was niet veel. Misschien hebben we toch wat te lang stil gezeten tijdens de winterstop.