donderdag 12 maart 2009

Union Da3 - Paasberg Da1

11 maart

Eens een keer een doordeweekse wedstrijd. We hadden om 18.30u afgesproken, alleen kon niet iedereen dit redden i.v.m. werk e.d.. Dus druppelde iedereen langzaam binnen vandaag, gelukkig kon onze "laatkomer" (zie verslag afgelopen zondag) hier vandaag legaal gebruik van maken en kwam ze ook als laatste de kleedkamer binnen.
De wedstrijd
De Paasberg begon direct met aanvallend spel en creƫerde de kansen in de eerste helft. Wij kwamen ook regelmatig op de helft van de paasberg, maar echte kansen zaten er voor ons niet in de eerste helft. Het was dan ook de Paasberg die de openingstreffer maakte, met een fraai ingekopte bal. Even later brak er een speelster van de Paasberg door en rende in haar eentje (met ons erachteraan) met de bal op onze keep af, gelukkig kwam de keep goed haar doel uit. Alleen leek de bal toch nog het doel in te rollen. Ik heb me de longen uit mn lijf gerend en was gelukkig net op tijd om met een sliding het tweede doelpunt voor de Paasberg te voorkomen. Dat was wel een vette schaafplek (het is een mooie/flinke geworden) waard!
Ruststand 0-1
De tweede helft scoorde de Paasberg de tweede treffer na een minuut of 10. Net als afgelopen zondag, wilden we dit toch echt niet op ons laten zitten. Na een paar minuten, was het Manon die een mooie actie van Patries en Marleen goed afrondde met een doelpunt 1-2. Weer een paar minuten was het Gerda die de rust kon bewaren in de 16 meter, oog in oog met de keeper, die het 2e doelpunt scoorde voor ons.
2-2 dus, zou het er dan toch van komen vandaag? Pakken we eindelijk eens een puntje of stiekem de winst?
Helaas, even later scoorde de Paasberg hun 3e doelpunt. Over en weer kwamen er nog wel kansen en bleef de 2e helft spannend, maar we kwamen niet meer tot scoren. Weer een eindstand van 2-3! Een terechte eindstand? Ja, eigenlijk wel. Al was het wel een spannende wedstrijd en hadden wij ook onze kansen. Alleen hebben wij ze minder benut dan de Paasberg heeft gedaan, dus hebben zij terecht gewonnen.
Toch ben ik weer niet ontevreden. Onze wedstrijden na de winsterstop lopen beter, de wedstrijden worden spannender (dat is vooral te merken aan het gestresste gedrag van de tegenstanders), we scoren meer en we verliezen nipt. Nu nog wachten op de winst.