zondag 6 oktober 2013

Trekvogels Vr3 - Orion Vr2

De competitie is al een paar weken oud, maar nu het eerste verslag. Mocht je behoefte hebben aan wat meer info van de vorige wedstrijden, dan kun je het vorige bericht checken.
Omdat het voor mij afgelopen 2 wedstrijden de grootste uitdaging was om te onthouden wie en in welke volgorde er hadden gescoord, had ik me aangeboden vanochtend eerst een helft met dames 1 mee te spelen. Ondanks de 0-3 achterstand de eerste helft, was het voor mij fijn te ontdekken dat ik na 3 seizoenen onder de lat, weer mee kan spelen in het veld op de back positie.
Lekker warm gespeeld en met veel zin om de volgende wedstrijd wel te winnen, ging ik naar de Trekvogels.
Om 14.30 begonnen de dames van de Trekvogels met de aftrap. Het harde veld waar we op speelden was even wennen, een half gras en kunstgras veld, waar nauwelijks een echt sprietje gras op te vinden was waardoor de bal flink stuiterde. Het spel verliep chaotisch, wij in mijn ogen meer de overhand. Alleen waren het de Trekvogels die na een minuut of 5 spelen het eerste doelpunt scoorde. We leken wat verrast dat de dames onze kant opkwamen en gaven 1 van de speelsters alle ruimte om vrij op doel te schieten. Voor mij kwam de bal geheel onverwacht richting doel, waar ik wat te ver uit stond. De bal vloog de rechter kruising in en daarmee was het 1-0 voor de trekvogels. Een minuut of 10 later schoot de linksvoor van de Trekvogels op doel, maar gelukkig kon ik de bal uit het doel houden, helaas kwam de bal bij een andere speelster van de Trekvogels terecht die in de rebound de 2-0 scoorde. Heel even ging ik twijfelen of we de wedstrijd zouden gaan winnen, terwijl wij beter speelden en de overhand hadden. Gelukkig was het Sanneke die even later via de rechterkant de 2-1 wist te scoren.
Ruststand 2-1
Na de rust hadden we wat meer rust in ons spel en kwamen we nog meer in het doelgebied van de Trekvogels, we creƫerden meer kansen. Na een minuut of 5 was het (onze inval) Julia die de 2-2 wist te scoren. We bleven druk houden op het doel van de Trekvogels en even later was het Sanneke die de 2-3 scoorde. De trekvogels kwam een paar keer onze kant op en sleepten er een paar corners uit de tweede heflt, maar echt gevaarlijk waren ze niet meer. Zo`n minuut of 10 voor het einde van de wedstrijd was het Gerda, die via een mooie actie van Julia, de 2-4 wist te scoren.De trainer van de trekvogels leek nog wat laatste noodgrepen te doen, door nog een paar keer te wisselen, maar dat mocht niet meer baten, de wedstrijd was beslist. Eindstand 2-4.
Heerlijk om na een 2-0 achterstand weer terug te komen en de wedstrijd te winnen!