zondag 9 mei 2010

Achilles `29 Da1 - Orion Da2

Met enige moeite konden we vandaag met 10,5 speelsters naar Groesbeek. Toch niet zo handig dat we een aantal speelsters hebben die in het onderwijs zitten, die zijn allemaal op vakantie. Misschien een selectie criteria voor het aannemen van nieuwe speelsters? ;-)
We begonnen de 1e helft met 10 speelsters omdat Ilse nog niet genoeg herstelt was van haar blessure en dus maar 1 helft kon spelen.
Het was de bedoeling om direct fel aan de wedstrijd te beginnen, alleen kwam het daar niet van. Achilles daarintegen begon wel goed. Na een minuut of 5 scoorde Achilles de 1-0. Wij wisten de 1e helft een aantal malen het doelgebied van Achilles te vinden, er werd zowaar nog een paar keer op doel geschoten. Maar we kwamen niet tot scoren. Achilles had de smaak te pakken en scoorde nog 4 maal de eerste helft.
Ruststand 5-0
Gelukkig kwam er in de rust onverwacht nog een speelster bij en konden we met zijn 11en en een reserve aan de tweede helft beginnen. Achilles bleef goed op stoom en scoorde al snel de 6-0.
Daarna nog de 7-0, 8-0, 9-0. Drie van deze 4 doelpunten werden allemaal op dezelfde manier en volgens mij ook nog door de dezelfde speelster van Achilles gemaakt. Ze was steeds net wat te snel voor onze verdediging waardoor ze in haar eentje op onze keep afkwam en tot scoren kwam. Het andere doelpunt werd gemaakt uit een penalty, doordat Barry met haar arm de bal uit het doel sloeg. Het laatste kwartier leken wij eindelijk wat op stoom te komen, we kwamen regelmatig in het doelgebied van Achilles. Eerst was het Nana die voor ons de 9-1 scoorde. Achilles liet dit niet op zich zitten en scoorde even later de 10-1. Daarna was het Patries die voor ons de 10-2 scoorde. Achilles leek hier niet zo blij mee te zijn en werd wat venijnig. Zo werden Juud en Patries flink neergehaald. In mijn ogen ogen onsportief van Achilles en vooral ook onnodig als je met 10 doelpunten voor staat.
Eindstand 10-2
Verdiende winst voor Achilles. Hopelijk kunnen we de stijgende lijn die er een paar weken geleden leek te zijn, nog oppakken in de laatste 3 wedstrijden van het seizoen.