zondag 12 oktober 2008

Paasberg da1 - Union da3

Het is herfstvakantie! Tja, wat heeft dat met voetbal te maken? Nou, best wel wat! Het heeft namelijk de nodige moeite gekost om voor vandaag een elftal op het veld te krijgen. Omdat zo ongeveer het halve team op vakantie/weekendje weg was. Gelukkig heeft Saskia nog twee gastspeelsters kunnen regelen (Charlotte en Els bedankt!), waardoor we vanochtend met z`n twaalven naar Arnhem konden. Eigenlijk waren we met 13, maar Sarine werd ziek op het laatste moment.
Door het gebrek aan wissels (want Judy kon maar 1 helft meedoen, dus eigenlijk waren we met 11 en een half), hadden we geen vlagger vandaag. Gelukkig maakte de scheids en onze tegenstander daar geen probleem van. Nou is het ook zo dat het alleen maar in ons eigen nadeel was, want je vlagt altijd aan je eigen kant van het veld. Dit om de tegenstander te betrappen op buitenspel en met de scheids mee te kijken wie er het laatst de bal aanraakt, wanneer die uit gaat.
De paasberg won de tos en begon daardoor met de aftrap. Helaas konden wij ook al snel weer met de aftrap beginnen, want na een minuut of 5 scoorde de Paasberg de 1-0 en nog een minuut later de 2-0. De Paasberg speelde erg fysiek, dat wil zeggen dat ze het nodige duw en trek werk gebruikten om aan de bal te komen of te blijven. Vooral de vrouw die ik bij me had de eerste helft, kon er aardig wat van. Terwijl ik toch niet zo snel aan de kant gezet word, meestal doe ik dat bij een ander. Gelukkig was de scheids (van de Paasberg) geen thuisfluiter en floot hij voor de overtredingen die er gemaakt werden. Maar ook toen mijn vrouw(!?) het nodige commentaar leverde op de beslissing van de scheids (nou ja, zij vond waarschijnlijk dat hij geen beslissing had moeten nemen en had moeten laten doorspelen). Gelukkig werd het duw en trek werk daardoor wat minder. De Paasberg schakelde snel, waardoor onze verdediging soms moeite had ze bij te benen en de Paasberg kon scoren. Zij scoorden na n half uur de 3-0. Hoewel we niet veel kansen hebben gehad, scoorde ik daarna de 3-1. Na een goede assist van Patries, ik stond met mn rug naar het doel en mijn vrouw in mijn rug, kreeg de bal aangespeeld van Patries. Patries riep op dat moment (terwijl ik die gedachte had) draaien, dat deed ik ook en schoot de bal netjes in de linkerhoek van het doel. Daarna volgden er nog een paar kansen voor de Paasberg, gelukkig heeft Saskia een paar mooie reddingen gemaakt, toch wist de Paasberg nog een keer te scoren. Ruststand 4-1.
Na de rust verhuisde ik van linksvoor naar voorstopper. De tweede helft bleef een tijd "doelpuntenloos", de Paasberg creëerde de nodige kansen maar ze werden over/naast geschoten of onze keep zat er goed bij. Het was helaas wel wachten tot het moment dat er een bal in ging. De Paasberg scoorde nog drie keer in de tweede helft. Nou ja, eigenlijk 2 keer. Jen had de pech bij de eerste paal te staan tijdens de corner en wilde de bal wegschieten, maar de bal kwam ongelukkig via haar scheen ons eigen doel in. Nog net voor het einde van de wedstrijd kregen we een vrije trap mee, Manon schoot de bal helaas op de lat. Patries probeerde de bal in de rebound er in te schieten, daarna ik nog, maar het mocht niet baten. Daarna floot de scheids af. Eindstand 7-1.
Wat zal ik er van zeggen? Natuurlijk was ik wel een beetje blij, ik heb gescoord en volgens mij nog wel op een mooie manier ook. Maar verder was onze tegenstander beter. We hebben met ons bijelkaar gesprokkelde team, ons best gedaan. Veel meer zat er niet in. Het is natuurlijk de vraag of het anders veel beter was gegaan, voel je niet gekwetst als je er niet bij was vandaag, ik heb het over ons als team, niet over individuen. We hebben nou eenmaal nog een aantal verbeterpunten, je moet toch reëel blijven.
Nog even een boodschap voor Marleen (zit je trouwens weer op een vd eilanden?), "het was echt niet normaal zeg, na de wedstrijd in de kleedkamer, de shirts werden op en rond de tas gesmeten. Binnenste buiten en de plastic zakken die onder de stapel lagen, werden compleet genegeerd. Ik had eerlijk gezegd niet het idee dat er iemand last van had, want toen we de kleedkamer verlieten zaten ze toch in de tas. Je zorgt er in ieder geval voor dat we je niet vergeten, bij de aanblik van de shirtjesberg. We hadden nog n foto willen maken, maar helaas is mn telefoon/camera stuk. Toch begrijp ik je punt wel hoor!"
Volgende week zijn we vrij! Lekker uitslapen op zondagochtend, het laat maken zaterdagavond, das ook wel weer een keer fijn. 26 oktober staat de uitwedstrijd tegen Nijmegen da1 op het programma om 12.15u.
Nog een ps. voor de mensen die er vandaag niet bij waren vanwege vakantie/weekend weg. Gezien het feit dat ik het nogal leuk vind om mijn blog op te fleuren met foto`s en het nogal lastig is om iedere keer foto`s te maken, zeker zonder wissels. Zou ik graag een leuke vakantie/weekend foto ontvangen, dan kunnen de mensen die vandaag gespeeld hebben in ieder geval hun verlies een beetje verwerken, door te kijken naar jullie gelukzalige blikken op vakantie/weekend weg. Natuurlijk brengt het ook een beetje afwisseling tussen al die voetbalfoto`s.