zondag 21 september 2008

Union da3 - Valburg da1

Vandaag stond de wedstrijd tegen Valburg da 1 op het programma. Voor ons toch altijd een wedstrijd met een "speciaal tintje". 2 seizoenen geleden speelden we tegen Valburg de kampioenswedstrijd, het was toen "wij of zij". Wij hadden genoeg aan een gelijkspel en zij moesten winnen, wij speelden toen gelijk door "een engel op de lat" en een doelpunt van Jen 10 minuten voor het eind, waardoor de wedstrijd eindigde in 1-1. Sindsdien heeft Valburg de overhand en hebben we niet meer van ze gewonnen. Natuurlijk zijn we wel gebrand op een overwinning tegen ze, wij waren immers de kampioenen in het seizoen 2006/2007 en dat willen we nog steeds bewijzen.
Voor de wedstrijd begonnen we met 1 minuut stilte, ter na gedachtenis aan Guus Hendrichs. Ik zal m in ieder geval gaan missen, op de zondag was hij vaak bij Union en kwam hij direct na de wedstrijd vragen hoe het gegaan was en maakte ik regelmatig een "voetbalpraatje" met hem. Ook was ie voor mij de "Union vraagbaak" als je iets niet wist, dan ging ik direct op zoek naar Guus, meestal kon hij het probleem wel oplossen. We zullen hem missen...
Nu de wedstrijd.
De eerste 10 minuten van de wedstrijd stonden we wel aardig te ballen, maar daarna zakten we wat in. We zijn naar mijn idee weinig op de helft van Valburg geweest de 1e helft. De bal kwam regelmatig in ons doel gebied en Valburg kreeg veel kansen (vrij) op doel. Na ongeveer een kwartier (tja, pin me niet vast op de tijd, want das toch lastig inschatten als je in t veld staat), viel het eerste doel punt voor Valburg. Eigenlijk verbaasde het me dat er niet meer gescoord werd door Valburg, de ruststand was dan ook 0-1.
Na de rust kwamen we wat beter in het spel en scoorde Juud (die een geweldige sprint maakte met de bal en vrij op de keeper af kwam, rust hield en de bal goed in het doel plaatste) na een minuut of 10 de 1-1. Vlak daarop volgden er nog een paar kansen van ons (Juud en Naan), maar helaas gingen ze er niet in. Valburg zat nog steeds goed in het spel en scoorde vervolgens nog 3 keer, waardoor de wedstrijd eindigde in 1-4. Jammer, we kwamen er niet goed doorheen en waren te chaotisch met de bal aan het stoeien (of is het strijden?) en Valburg bleef lekker hun eigen spel spelen. Ook in de tweede helft waren de kansen voor Valburg en mogen we naar mijn idee in onze handen klappen dat het bij 4 tegendoelpunten is gebleven. Opvallend deze wedstrijd was dat Juud regelmatig in botsing kwam met onze tegenstander, die niet opgewassen leek tegen de krachten van Juud en erbij ging liggen (klagen). Terwijl Juud toch aan de bal was, tja als je dan hard op haar in komt dan kun je verwachten dat t pijn doet. Dan denk ik "niet zeuren", gelukkig was de scheids het er ook mee eens. Ik zeg "Juud lekker gespeeld", ik hoop dat je morgen je bed uit kunt komen zonder al te veel pijn.
Oja, nog even over onze keep, ik ben de blunder van vorige week al bijna weer vergeten. Sas, je stond lekker te keepen vandaag, je had n paar mooie reddingen (vooral die ene toen je de hoek in dook en hem eruit tikte, ik kreeg nl. bijna last van een dejavu).
Nou dat was ie wel voor vandaag, hopelijk volgende week een beter resultaat.