zondag 8 november 2009

Orion Da 2 - Achilles '29 da1

De afgelopen weken was het nogal een gedoe om met een compleet elftal op het veld te verschijnen. Gelukkig waren we vandaag weer redelijk compleet en hadden we zelfs 2 wissels en nog een "reserve reserve" wissel voor noodgevallen.
Wij hadden de aftrap, Achilles kwam vrijwel direct na de aftrap aan de bal. Helaas was er wat miscommunicatie tussen Jen en mij, waardoor Achilles binnen een minuut na aanvang van de wedstrijd de 0-1 scoorde. Vrij snel daarop kwam de 0-2 en de 0-3. Toch speelden we niet slecht, we wisten het doelgebied van Achilles goed te vinden en hadden toch zeker kansen. Zelfs kansen die hadden moeten zitten, wat helaas niet gebeurde. Daarin tegen scoorde Achilles bijna alle kansen die ze hadden op ons doel. Ze scoorden nog 2 keer in de eerste helft. De ruststand was dan ook 0-5.
De tweede helft had een zelfde soort begin als de 1e helft, maar dan omgekeerd. Wij waren nu degenen die de bal veroverden na de aftrap. Judy scoorde al in de 1e minuut van de 2e helft de 1-5. In de eerste helft had Achilles toch echt de overhand, maar de tweede helft waren we aan elkaar gewaagd. Weer hadden we een behoorlijk aantal kansen, maar kregen we de bal niet in het doel van onze tegenstander. Er werd in de handen van de keeper geschoten of de bal kwam naast/over het doel.
Ongeveer halverwege de wedstrijd scoorde Achilles de 1-6. Gelukkig lieten we ons niet beinvloeden door het aantal tegendoelpunten en bleven we ons eigen spel spelen. Wat bij de meiden van Achilles toch enigzins frustratie veroorzaakte. Net voor het einde van de wedstrijd scoorde Patries een prachtig doelpunt. Ik stond naast de zijlijn te kijken en had niet de indruk dat de bal in het doel zou gaan, maar Patries scoorde met een mooi lobje over de keeper heen. Vlak daarna werd de wedstrijd afgefloten, eindstand 2-6.
Achilles heeft verdiend gewonnen. Alleen denk ik dat er voor ons toch misschien wel een gelijkspel in had gezeten als we onze kansen optimaal hadden benut. Als je alleen naar de tweede helft kijkt hebben we 2-1 gespeeld, niet slecht. Maar ja, die eerste helft moet je ook meerekenen. Al met al ben ik niet ontevreden over de wedstrijd, we hebben vandaag lekker gespeeld en kansen gecreƫerd. Zeker als je kijkt waar Achilles staat in de competitie, zij eerste en wij laatste. Hopelijk gaan we het spel dat we vandaag hebben laten zien doorzetten en resulteert dit binnen niet al te lange tijd eens in 3 punten.