zondag 27 oktober 2013

BVC`12 VR1 - Orion VR2

Het winderige herfstweer nodigde niet echt uit om te gaan voetballen vanochtend. Gelukkig was ik erg uitgeslapen doordat de klok een uur terug moest vannacht en dan is voetballen toch het leukst om te doen op zondagochtend. Via de toeristische route door Heilig Landstichting en Berg en Dal vertrokken we met zijn allen richting Beek.
Wij wonnen de tos en kozen de 1e helft voor de kant waar we wind mee hadden richting doel van onze tegenstander. Het veld was behoorlijk verzadigd door het regenwater en daardoor erg zwaar. De bal rolde niet echt lekker over het veld en het spel werd daardoor traag. Wij zijn gewend aan kunstgras en daar rolt de bal toch een stuk soepeler en sneller over het veld, dus het gras leek in ons nadeel. Toch wisten wij al snel het doelgebied van BVC te bereiken en  na ongeveer 10 minuten spelen was het Nana die voor ons de 0-1 scoorde. Ongeveer halverwege de 1e helft nam ik als keeper een uittrap die (er zat nog 1 speelster tussen maar ik weet niet meer wie) door Patries werd opgepikt. Patries kon voor haar vrouw uitlopen en hoefde met haar schot alleen nog de keeper van BVC te passeren, beheerst schoot ze de bal in het net 0-2. Niet veel later was het BVC dat onze kant op kwam en door onze verdediging heen kwam, de spits van BVC kwam op mij af en schoot de bal netjes in de linkerkruising. 1-2
Na de rust was de wind gaan liggen, de regen gestopt en kwam er een heerlijk zonnetje tevoorschijn. Toch mooi dat we de tos hebben gewonnen de 1e helft, want tegen de wind in spelen was geen sprake van door de weeromslag. Over de 2e helft zal ik kort zijn, we speelden bij vlagen wel goed, maar er was veel chaos en het spel liep niet lekker. Nana scoorde al snel de 1-3 in de tweede helft. de 1-4 kan ik me niet zo goed herinneren, die komt op naam van Anne, die ook scoorde met haar trainingspakken vandaag!