zondag 4 september 2011

Beker: Orion Da 2 - Blauw Wit Da 2

Met enige moeite konden we vandaag gelukkig met 11 speelsters beginnen. We hadden de hoop dat we na de zomerstop toch weer aardig compleet zouden zijn, maar er zijn nog steeds een aantal speelsters geblesseerd en de zwangeren wisselen elkaar af.

We begonnen de wedstrijd dus met zn 11en, zonder wissel. Blauw wit da 2 is nieuw in de competitie er deden een behoorlijk aantal oude bekenden (oftewel overlopers ;) van ons mee bij Blauw Wit, mensen die een jaar of wat terug speelden bij Union da1 (die destijds een paar klassen hoger speelden dan wij). Het beloofde dus een lastige wedstrijd te worden, indien onze oude bekenden geen "vormverlies" hebben geleden.

Blauw Wit had de aftrap en kwam al snel richting ons doelgebied, met wat lange ballen die gelukkig opgevangen werden door onze laatste vrouw. Het spel ging mijns inziens wat heen en weer en na ongeveer een kwartier spelen, was het Lotte die voor ons de 0-1 scoorde. Ook blauw wit kreeg kansen en schoot via de keeper en de rechterpaal de bal in de linkerhoek van het doel, Karin probeerde door middel van een sliding de bal nog uit het doel te houden, maar dat lukte helaas net niet (jammer van die schaafplek Karin :(

Ongeveer halverwege de wedstrijd viel Moniek uit en speelden we nog maar met zn 10en. Toen Moniek weer het veld in ging was het Nana die niet meer verder kon spelen. De rest van de 1e helft hebben we met zn tienen gespeeld. Dat was het laatste kwartier wel te merken, we lieten onze tegenstander meer lopen.

Daardoor kreeg Blauw Wit meer ruimte en scoorde even voor rust met een hoge bal, die volgens mij net iets te hoog was zodat ik er alleen met mn vingertoppen bij kon, de bal in het doel. Het zou ook n kwestie kunnen zijn van hoger springen, maar in ieder geval scoorde Blauw Wit de 1-2.

Ruststand 1-2

Gezien het feit dat een aantal speelsters van ons voor de rust nogal afgepeigerd leken, had ik weinig vertrouwen in de 2e helft. Wij begonnen gelukkig weer met zn 11en en hadden de aftrap. De start viel me niet tegen, van de vermoeidheid was weinig meer te merken. Judy scoorde na een minuut of 10 de 2-2. We kregen de 2e helft toch nog aardig wat kansen en kwamen een aantal keren in de 16 meter van Blauw Wit. Blauw Wit bleef de gang richting ons doel houden, gelukkig stonden we ook de 2e helft aardig te verdedigen en hebben we toch een aardig aantal pogingen tot scoren kunnen afweren. Met nog een minuut of 10 te spelen, scoorde Blauw Wit de 2-3. Bij ons leek de puf er toch enigszins uit, volgens mij hadden we nog wel 1 kans op 3-3, daar bleef het bij. Net voor het einde van de wedstrijd, was het Karin die een wat dubieuze actie maakte in ons 16m gebied. Was het nou een sliding op de bal of op de vrouw? De scheid besliste dat het een sliding op de vrouw was en besloot daarom Blauw Wit een penalty te geven, deze werd beheerst ingeschoten door de speelster van Blauw Wit. Eindstand 2-4

We hebben verloren, maar toch kan ik met een goed gevoel terug kijken op de wedstrijd. We hebben hard moeten werken en toch een groot deel van de wedstrijd niet achter gestaan. Er was zelfs in de 2e helft nog zicht op een overwinning. Jammer dat de laatste 10 minuten de pijp toch leeg leek te zijn en Blauw Wit kon scoren. Ik moet wel eerlijk bekennen dat Blauw Wit wel de overhand had deze wedstrijd. Hopelijk hebben we volgende week weer wat meer speelsters, in ieder geval 1 wissel zou geen overbodige luxe zijn.