zondag 7 maart 2010

Foto`s Orion da2 (blauwe shirts) - Bataven da1

Orion Da2 - Bataven Da1

Na een (te) lange winterstop, eindelijk weer eens een wedstrijd. Ik moet zeggen dat de trainingen van afgelopen 2 weken, mij niet echt een goed gevoel gaven voor de wedstrijd. Het was aan de trainingen duidelijk te merken dat er flink wat lui zweet in ons zat. Dan ook nog de Bataven als tegenstander, we verloren met 5-1 bij de Bataven thuis en volgens mij ook nog een keer in de bekercompetitie. Vol aan de bak, dus vandaag.
De eerste helft waren het de Bataven die na een minuut of 10 het eerste doelpunt scoorde. Toch speelden wij niet slecht. Wij hadden meer balbezit en kwamen regelmatig in het 16 meter gebied van de Bataven. Alleen kregen we het niet voor elkaar de bal in het doel te knallen. De Bataven kregen nog een twijfelachtige vrije trap op het randje van ons 16 meter gebied mee, vanwege een terugspeel bal, die in onze ogen geen terugspeel bal was. Gelukkig kwamen ze daaruit niet tot scoren. Toch konden de Bataven even later scoren, 0-2. Wij hadden net voor rust ook nog een kans. Die naar mijn idee toch echt een doelpunt was, de bal was in de handen van de keeper over de lijn. Binnen het team verschilden de meningen hierover, de scheids gaf in ieder geval aan dat het geen doelpunt was. Ruststand 0-2.
De tweede helft begon goed voor ons, na een minuut of 5 scoorde Judy de 1-2. We speelden goed op de man en wonnen de meeste duels. Wat halverwege dan ook resulteerde in de 2-2, gescoord door Nana. Zo`n minuut of 10 voor het einde van de wedstrijd, kregen de Bataven een penalty mee. Omdat Arianne de bal richting haar gezicht zag komen en haar handen voor haar gezicht hield en dus ook tegen de bal (een logische reflex). De Bataven scoorden uit de penalty de 2-3. Ik stond hem flink te knijpen langs de rand van het veld en deed een schietgebedje voor een doelpunt van onze zijde. Mijn gebed werd snel gehoord, zo`n 2 minuten later scoorde Patries de 3-3.
Eindstand 3-3. Naar mijn idee wel terecht, we hadden gezien het verloop van de wedstrijd wel mogen winnen. Maar ja, dan moet je ook scoren. Het is in ieder geval super dat we onze 0-2 achterstand van 1e helft hebben kunnen terugdraaien naar een gelijk spel. Een goede start van de 2e helft van de competitie.